roma
Ρομά έχουν βάλει φωτιές σε λάστιχα και ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα - Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί

Σοβαρά επεισόδια με Ρομά είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη έξω από τον οικισμό της Αγίας Σοφίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ακούγονται πυροβολισμοί.

Αναλυτικότερα, τα ΜΑΤ πραγματοποιούσαν επέμβαση προκειμένου να απωθήσουν τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια ακούγονται τρεις συνεχόμενες ριπές. 

Σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο του GrTimes, Ρομά στην οδό Πόντου φέρεται να έριξαν με όπλο στις αστυνομικές δυνάμεις. Στο βίντεο ακούγονται τρεις ριπές από πυροβολισμό, με τους άντρες των ΜΑΤ να προσπαθούν να καλυφθούν.

Σύμφωνα με το Thestival, οι Ρομά είχαν ξεκινήσει να στήνουν οδοφράγματα στην οδό Πόντου, έξω από τον οικισμό Αγία Σοφία, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα και ξύλα και φωνάζουν συνθήματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Έναυσμα για τις σημερινές εντάσεις και τα επεισόδια ήταν η απόφαση να τεθεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου προκειμένου να εμποδίσουν τους Ρομά έκαναν χρήση χημικών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
Δεκάδες αρχεία για θεάσεις UAP στο Αιγαίο και την ενδοχώρα εξέδωσε το Υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ – Τι κατέγραψαν οι αισθητήρες των πιλότων
UFO στην Ελλάδα: Στη δημοσιότητα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βίντεο από το Πεντάγωνο
ryanair_80
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία μειώνει δραστικά τα δρομολόγια από Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για υψηλές χρεώσεις στα αεροδρόμια
Ryanair: Μαζικές περικοπές πτήσεων από την Ελλάδα – Τέλος η βάση στη Θεσσαλονίκη