κεικ
Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε έναν κέικ χιονάνθρωπο

Μέρες Χριστουγέννων και ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε έναν κέικ χιονάνθρωπο.

Για το κέικ:

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά, μεσαία
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • αλάτι
  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το frosting

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. ζαχαρόπαστα , μαύρη, πορτοκαλί, άσπρη
  • κουφέτα, σοκολάτας πολύχρωμα
  • ζαχαρωτά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Tip: Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για το κέικ

Αρχικά φτιάχνουμε το ένα κέικ χιονάνθρωπο χρησιμοποιώντας τη μισή δόση από τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να βάλουμε το επόμενο.

Βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα, αλάτι, το γιαούρτι και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε στη φόρμα σιλικόνης χιονάνθρωπο και χτυπάμε απαλά για να καλύψει το μείγμα όλη την επιφάνεια της φόρμας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο κέικ.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

Βάζουμε τη μαύρη ζαχαρόπαστα στον πάγκο εργασίας μας και την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Με ένα μαχαίρι σχηματίζουμε το καπέλο και τα μάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για την πορτοκαλί και άσπρη ζαχαρόπαστα σχηματίζοντας τη μύτη και το εσωτερικό των ματιών αντίστοιχα.

Κόβουμε ελάχιστα τις βάσεις από τα κείκ για να ισιώσουμε την επιφάνειά τους. Τοποθετούμε το ένα κέικ στην πιατέλα σερβιρίσματος και καλύπτουμε με το 1/3 από το frosting.

Καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ και απλώνουμε το υπόλοιπο frosting όλη την επιφάνειά τους.

Στολίζουμε με το καπέλο τη μύτη και τα μάτια. Βάζουμε τα σοκολατένια κουφέτα για να σχηματίσουμε το στόμα.

Διακοσμούμε με τα ζαχαρωτά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)