Serres-Sxoleio
«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα»

Όπως είναι γνωστό από την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών τραυματίστηκαν ακόμη δύο μαθητές. 

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες ο 6χρονος μαθητής που τραυματίστηκε στο δημοτικό του νοσοκομείο στις Σέρρες, μετά από τη φονική έκρηξη του λέβητα.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε χθες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο και η κατάστασή του είναι πολύ καλή. Όπως ανέφερε στο ThessToday.gr ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσικόπουλος, ο 6χρονος δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

«Το παιδί ήρθε στο νοσοκομείο σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Αυτό που παρουσίασε και φάνηκε και από τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη άμεσα ήταν ότι είχε ένα εμπίεσμα. Εμπίεσμα σημαίνει ότι το κόκκαλο του κρανίου έχει μπει μέσα δύο εκατοστά. Μεγάλο πρόβλημα, άνευ σημασίας όμως για μας. Αντιμετωπίστηκε από τους νευροχειρουργούς με πολύ μεγάλη επιτυχία. Έγινε εγχείρηση και είναι εκτός κινδύνου», όπως επεσήμανε.

Και πρόσθεσε πως το παιδί νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. «Δεν χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ Παίδων. Είναι σε καλή κατάσταση, μιλάμε με τους γονείς του. Υπάρχει αισιοδοξία. Σε λίγες μέρες θα είναι ξανά στο σχολείο του».

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου Σερρών, ο 6χρονος διακομίστηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο καθώς έφερε «εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών».

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη στο λέβητα στοίχισε τη ζωή ενός 11χρονου μαθητή και εκτός από τον 6χρονο, άφησε τραυματία και ένα 10χρονο μαθητή.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ μίλησε με τον 10χρονο που πήρε εξιτήριο και περιέγραψε όσα του είπε. Το παιδί είπε πως έπαιζαν στο υπόστεγο του σχολείου γιατί έβρεχε και κάποια στιγμή είδαν να έρχονται κατά πάνω τους πέτρες και σίδερα.

«Ακούσαμε έναν τρομακτικό θόρυβο και πέσαμε κάτω. Άρχισαν να πέφτουν πάνω μας σοβάδες και χώματα» σημείωσε ο μαθητής.

 Όπως είπε ο δημοσιογράφος, το παιδί δεν ήξερε ότι ο συμμαθητής του είχε πεθάνει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΑΤΕΣ
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Παγκόσμια ανησυχία - Πώς λειτουργεί η απάτη - Πώς προστατεύονται οι πολίτες – Πρακτικός οδηγός
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
δασκαλος
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»
Μισθοί εκπαιδευτικών στην Ελλάδα - Στην προτελευταία θέση της ΕΕ
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»