Κιβωτός του Κόσμου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Εισαγγελική έρευνα για τον πατέρα Αντώνιο και άλλους δέκα για τέσσερα κακουργήματα

Παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία έδωσε ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης ζητώντας τη διενέργεια έρευνας στα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, ζητεί με την παραγγελία του να διερευνηθεί η τέλεση 4 κακουργηματικών πράξεων και πιο συγκεκριμένα:  υπεξαίρεση, απιστία υπεξαίρεση, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τι ζητεί ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε εντολή για:

  • Φορολογικό έλεγχο την τελευταία 5ετία
  • Γνωστοποίηση του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου
  • Να γνωστοποιηθεί στην Εισαγγελία εάν έχουν  χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις
  • Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την τελευταία 5ετία τόσο της Κιβωτού όσο και 11 φυσικών προσώπων . 

Με την εισαγγελική παραγγελία, η Οικονομική Αστυνομία καλείται να διενεργήσει εκτεταμένο φορολογικό και διαχειριστικό έλεγχο στην "Κιβωτό" για την τελευταία πενταετία και να προβεί άμεσα στην γνωστοποίηση των στοιχείων του πορίσματος που θα συντάξει ως προς τα διαχειριστικά ζητήματα της "Κιβωτού".

Παράλληλα, καλείται να ελέγξει αν έχουν δοθεί στον ΜΚΟ , επιχορηγήσεις οποιασδήποτε μορφής από κρατικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Με την εντολή του κ. Σέβη επίσης ζητείται από την Οικονομική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα σε άνοιγμα λογαριασμών τόσο της "Κιβωτού", όσο και συνολικά 11 φυσικών προσώπων ,μεταξύ των οποίων ο ιερέας και η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη που έχουν εναλλαχθεί το επίμαχο διάστημα στην Διοίκηση του ΜΚΟ.

Ο Εισαγγελέας τονίζει πως στην άρση του τραπεζικού απορρήτου οι αρμόδιοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα πρέπει να συμπεριλάβουν ,κάρτες ,μετοχές και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των υπό έρευνα προσώπων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων
Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του Διευθυντής Γυμνασίου στο Μαρούσι με ομόφωνη γνωμοδότηση του ΑΠΥΣΔΕ Αττικής
Παύση διευθυντή Γυμνασίου στο Μαρούσι για λόγους που σχετίζονται με την πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων