Κοινωνία

Κακοκαιρία «Ariel»: Μήνυμα από 112 και στους κατοίκους της Λήμνου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυμα από 112 και στους κατοίκους της Λήμνου – Σε επιφυλακή οι αρχές

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στη Λήμνο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες στην περιοχή τους.

Με το μήνυμα η υπηρεσία, συμβουλεύει τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Μήνυμα από το 112 έχουν λάβει ήδη οι κάτοικοι σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Πιερία, Λάρισα και Μαγνησία.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας-Κλειστά τα σχολεία στην Πιερία

Επί ποδός βρίσκονται η αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, τα κλιμάκια Πολιτικής Προστασίας των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της κακοκαιρίας «'Αριελ», η οποία είναι σε εξέλιξη.

Από τους έντονους ανέμους και τη βροχόπτωση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αρκετές πτώσεις αντικειμένων, μεταξύ αυτών λαμαρίνες και μπαλκονόπορτες στην πόλη, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν γίνει επίσης και 13 κοπές δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και περιφερειακά.

Επιπλέον, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του δήμου Κατερίνης, ενώ στον δήμο Δίου Ολύμπου δεν θα λειτουργήσουν όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Στο παραλιακό μέτωπο και κυρίως στην Παραλία και την Ολυμπιακή Ακτή, εντοπίζονται τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσαν αργά τη νύχτα ισχυρές βροχοπτώσεις στον δήμο Κατερίνης.

Ειδικότερα, ο όγκος του νερού στην παραλιακή ζώνη ήταν ιδιαίτερα μεγάλος με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει την απρόσκοπτη ροή και αποφόρτιση των καναλιών προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό παραλιακό δίκτυο. Προβλήματα καταγράφηκαν σε κανάλια στην περιοχή, καθώς και σε ισόγεια κτίσματα, οικίες κι επιχειρήσεις.

Το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ο μηχανισμός και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ 

Νέα προειδοποίηση εξέδωσε η ΕΜΥ, τονίζοντας ότι το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "ARIEL", από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01 Δεκεμβρίου αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία