emmanuela
Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια. 

«Ήθελα να κάνει ένα θαύμα και το έκανε… έδωσε ζωή με τα όργανά της», είπε συγκλονισμένη η μητέρα της άτυχης 21χρονης Εμμανουάλεας από τα Χανιά που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου.

Την επιθυμία του παιδιού της να γίνει δωρήτρια οργάνων εξέφρασε η κ. Κέλλυ Καμπάκη, η οποία μίλησε στο neakriti.gr. Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια. 

Η γέφυρα ζωής με τα όργανα της άτυχης φοιτήτριας ξεκίνησε από την Τρίτη τα ξημερώματα, όταν ομάδες γιατρών από το Ωνάσειο και το Ιπποκράτειο, πήραν την καρδιά, τους νεφρούς, το ήπαρ και τους κερατοειδείς της Έμμας. Η μεταμόσχευση της καρδιάς ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης (29/11) στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο σε νεαρή λήπτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, το πρωί ήταν ακόμη σε εξέλιξη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η μεταμόσχευση του ήπατος της 21χρονης, σε άνδρα που περίμενε καιρό στη λίστα αναμονής.

Όπως όλα δείχνουν, οι νεφροί της κοπέλας θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ οι κερατοειδείς παρέμειναν για μεταμόσχευση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Λευκά λουλούδια και κεράκια στη μνήμη της Έμμας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή της, άφησαν πολίτες κοντά στο σημείο της τραγωδίας. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το σημείωμα της μητέρας της: «Καλό ταξίδι στα πέρατα του σύμπαντος. Σε αγαπώ άγγελέ μου, είμαι η πιο περήφανη μαμά του κόσμου».

0 26χρονος, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη, κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα