Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια - Ταρακουνήθηκε και η Αττική - «Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος»
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.8 ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.32 στην Εύβοια, που έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια.

Η αρχική αυτόματη λύση που εκδόθηκε δευτερόλεπτα μετά την σεισμική δόνηση μέτρησε τον σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο 13,3 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες

Μετασεισμική δόνηση 

Ακολούθησε  στις 6:45 π.μ. μετασεισμική δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια, 7 χιλιόμετρα βόρεια βορειανατολικά των Νέων Στύρων και με εστιακό 12,1 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

seismos

Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας: «Έχουμε μία δόνηση 4,8 βαθμών από την περιοχή της Εύβοιας.

Το σημείο είναι κοντά στον Αλμυροπόταμο.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το λεκανοπέδιο και, φυσικά, στην Εύβοια.

Το εστιακό βάθος είναι περίπου στα 10 χιλιόμετρα, από μία περιοχή η οποία δεν έχει μεγάλη σεισμικότητα. Δεν έχουμε στοιχεία για ρήγματα στη Νότια Εύβοια».

Παπαδόπουλος: Η περιοχή αυτή είναι σε σεισμική διέγερση - «Δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος»

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες.

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια και την Αττική με μέγέθος 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νέας Στύρας, με μικρότερα μεγέθη από προηγούμενες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Συνεπώς επειδή έχουμε σεισμική δραστηριότητα εδώ και δέκα ημέρες επιβάλλεται η συνολική αξιολόγηση λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα συμπεριλαμβανομένη τη νέα σεισμική δραστηριότητα. Με απλά λόγια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

σεισμός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΟΕΔΗΝ
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία στις 19 Μαρτίου
Στάση εργασίας στην Αττική, 24ωρη απεργία στην περιφέρεια και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας – «Το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται σε οριακή...
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία στις 19 Μαρτίου
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης: «Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε δύναμη στη Δημοκρατική Παράταξη και προοπτική στη χώρα»
174.813 πολίτες συμμετείχαν στην εκλογή συνέδρων του ΠΑΣΟΚ - «Την Ελλάδα που μας αξίζει να την κερδίσουμε μαζί»
Νίκος Ανδρουλάκης: «Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε δύναμη στη Δημοκρατική Παράταξη και προοπτική στη χώρα»