Προσοχή! Νέα απάτη με δήθεν κουπόνια προσφορών από καταστήματα - Τι να προσέξετε
Με αφορμή το τετραήμερο προσφορών που έχουμε εισέλθει, σε αύξηση βρίσκονται οι απάτες με «δόλωμα» υπερπροσφορές

Για άλλη μία χρονιά ήρθε η Black Friday, όπου πολλοί είναι οι αγοραστές που θα αναζητήσουν τις καλύτερες προσφορές, ενώ την Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά και τη Δευτέρα είναι η Cyber Monday.

Με αφορμή το τετραήμερο προσφορών αυξημένες φαίνεται πως είναι οι απάτες που καλούν τους πολίτες να πατήσουν σε υπερσυνδέσμους, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα ελκυστικές τιμές.

Συμβουλές για προστασία

Η Στέλλα Τσίτσουλα, εκπρόσωπος Τύπου επικοινωνίας της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας και Αντιπρόεδρος της ομάδας Women for Cyber, υπενθυμίζει ότι σε ημέρες Black Friday που ο κόσμος επιλέγει αγορές διαδικτυακά, κανένα «κλικ» δεν πρέπει να γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η κα. Τσίτσουλα μίλησε για τις παγίδες ηλεκτρονικής απάτης ακόμη και σε δημόσιο WiFi ή σε δήθεν κουπόνια υπερπροσφοράς από σούπερ μαρκετ.

  • Δεν ανοίγουμε sites που λαμβάνουμε από άγνωστους αποστολείς. Ακόμη κι αν επιγράφεται ως διεύθυνση εταιρείας μεταφορών, μπορεί να κρύβει κυβερνοεγκληματίες που ως δήθεν κούριερ «ενημερώνουν» ότι «το πακέτο θα παραδοθεί, με κλικ σε σύνδεσμο».
  • Δεν κάνουμε ποτέ κλικ σε ένα τέτοιο σύνδεσμο, αν δεν έχουμε ελέγξει από πριν ότι το λινκ που βλέπουμε είναι όντως από τα ΕΛΤΑ ή από την εταιρεία κούριερ με την οποία συνεργάζεται το κατάστημα όπου παραγγείλαμε
  • Ιδιαίτερη προσοχή σε διαδικτυακά κουπόνια, δηλαδή πολύ μεγάλες προσφορές της τάξεως του 95% για παράδειγμα, που είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές και ενδεχομένως να δελεάζουν για ένα κλικ πάνω σε επωνυμία, με στόχο να παραβιαστούν προσωπικά δεδομένα.
  • Προσέχουμε να πληκτρολογούμε τη διεύθυνση, δηλαδή το site του καταστήματος το οποίο έχουμε αγοράσει για να δούμε αν το ηλεκτρονικό μήνυμα που ήρθε ανταποκρίνεται στο κατάστημα από όπου έχουμε κάνει την αγορά.
  • Δεν κάνουμε ποτέ διαδικτυακές αγορές ή και τραπεζικές συναλλαγές μέσα από δημόσια WiFi, καθώς έχουν πρόσβαση και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι άνθρωποι.
  • Σε online συναλλαγές, χρησιμοποιούμε ασφαλές μέρος, δηλαδή ένα email το οποίο το χρησιμοποιούμε κυρίως και μόνο για αγορές
  • Οι κωδικοί πρόσβασης θα πρέπει να είναι σύνθετοι, να μην είναι εύκολοι προκειμένου να τους σπάσουν οι χάκερ. Τους αλλάζουμε συχνά και τους διατηρούμε σε πολύ ασφαλές σημείο για να μην υπάρχει πρόσβαση από κανέναν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»
«Δεν έγινε ένα έγκλημα, όπως λένε από το πρωί έως το βράδυ. Ο Καραμανλής ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Ο Μητσοτάκης ήθελε να πεθάνουν τα παιδιά; Άρα,...
Απίστευτη δήλωση Γεωργιάδη για Καραμανλή: «Αντί να πούμε μπράβο που παραιτήθηκε, τον σταυρώνουμε»