Κιβωτός του Κόσμου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέοι μάρτυρες θα καταθέσουν – Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο του εισαγγελέα

Νέοι μάρτυρες θα δώσουν στοιχεία για την υπόθεση σχετικά με την «Κιβωτό του Κόσμου», την Τρίτη 22 Νοεμβρίου. Τα αδικήματα που διερευνά η Εισαγγελία είναι το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το δεύτερο στο πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.

Στόχος των εισαγγελικών λειτουργών είναι να κινηθούν με ταχείς ρυθμούς και να ολοκληρωθεί άμεσα η έρευνα. Οι πρώτοι μάρτυρες που κλήθηκαν -παιδιά που έχουν διαμείνει στις δομές αλλά και εργαζόμενοι σε αυτές- εκτιμάται ότι θα εισφέρουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις δύο Εισαγγελείς να ισχυροποιήσουν δεδομένα και να αποσαφηνίσουν ποινικά, αρκετά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα πρόσωπα που πρόκειται να καταθέσουν βρίσκεται και μάρτυρας που κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει ότι θέλει να καταθέσει στην εισαγγελία στοιχεία σοβαρά για την υπόθεση. Με τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Ανήλικων φαίνεται πως υπό διερεύνηση έχει θέσει τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πατέρας Αντώνιος και τρεις εργαζόμενοι της ΜΚΟ.

Στην δικογραφία περιέχονται και μελετώνται τουλάχιστον 10 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην Εισαγγελία. Οι καταγγελίες- αναφορές του Συνηγόρου, αφορούν στην πλειονότητα τους κακοποίηση, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία, απομόνωση και αποχή παιδιών από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επίμαχα ηλεκτρονικά μηνύματα έφθασαν στην εισαγγελία διαδοχικά χωρίς ωστόσο σε αυτά τα στοιχεία να περιλαμβάνεται άμεση αναφορά παθόντα για σεξουαλική κακοποίηση. Υπήρχε αναφορά άλλου προσώπου, φιλοξενούμενου στην δομή το οποίο παρέπεμπε σε πράξεις που ισχυρίστηκε ότι είδε σε βάρος άλλου φιλοξενούμενου. Ευθεία αναφορά παθόντα ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση του, έγινε πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου οπότε και ο πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού, που τον επικαλέστηκε αγόρι στον Συνήγορο, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά.

Πάντως ακόμα και στην περίπτωση που προκύπτουν στοιχεία για άλλες πράξεις που ανάγονται στη σφαίρα της σεξουαλικής κακοποίησης, όπως για παράδειγμα παρενόχληση ή θωπειές η εισαγγελία θα μελετήσει εάν θα λάβουν κακουργηματικό χαρακτηρισμό.

Δεν αποκλείεται δε οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου υπάρχουν δομές της Κιβωτού να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η εισαγγελία ανηλίκων στην Αθήνα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου