google-maps
Από τότε που η Google κυκλοφόρησε τους Χάρτες Google πριν 17 χρόνια περίπου, ο γίγαντας της αναζήτησης δεν έχει σταματήσει να προσθέτει νέες οδηγίες.

Οι Χάρτες της Google αποτελούν ένα καθημερινό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο για να προσανατολιστούν.

Τα τελευταία χρόνια, η Google προσθέτει σταθερά μια πληθώρα νέων λειτουργιών στην πανταχού παρούσα εφαρμογή αναζήτησής της. Ως αποτέλεσμα, οι Χάρτες Google σήμερα είναι γεμάτοι με μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων χρηστών που πρέπει να ψάξεις για να τις βρεις.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με συμβουλές για τους Χάρτες Google που πιθανότατα δεν είχατε ιδέα ότι υπάρχουν.

Εύρεση πάρκινγκ με τους Χάρτες Google

Είναι τόσο εύκολο να ξεχάσουμε που σταθμεύσαμε το αυτοκίνητό μας, ειδικά σε έναν δρόμο μίας άγνωστης πόλης ή σε ένα τεράστιο πάρκινγκ κάποιου εμπορικού κέντρου. Aλλά, οι Χάρτες Google είναι εδώ για να μας «σώσουν».

Αρχικά, μας αφήνει να ορίσουμε την θέση στάθμευσης, επιλέγοντας «Ορισμός ως τοποθεσίας στάθμευσης» από το μενού που εμφανίζεται. Να σημειώσουμε ότι θα πρέπει να είμαστε συνδεδεμένοι στους Χάρτες Google, διαφορετικά η λειτουργία δεν θα εμφανιστεί.

Αφού αποθηκεύσουμε τη θέση, μπορούμε να προσθέσουμε σημειώσεις στάθμευσης. Για παράδειγμα το επίπεδο πάρκινγκ, να ορίσουμε έναν χρονοδιακόπτη για να μας υπενθυμίσει πόση ώρα μπορούμε να σταθμεύσουμε το αυτοκίνητό μας. Καθώς επίσης, να προσθέσουμε φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο.

Live ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στα λεωφορεία

Οι Χάρτες Google παρέχουν «ζωντανή» ενημέρωση για τις καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των λεωφορείων σε σημεία όπου δεν παρέχονται τέτοιες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από τα κέντρα των συγκοινωνιών.

Οι πολίτες μπορούν να δουν αν το λεωφορείο τους καθυστερεί, πόσο θα αργήσει και θα έχουν πιο ακριβείς πληροφορίες για τα ωράρια των δρομολογίων, βασισμένες σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας στη διαδρομή που τους ενδιαφέρει.

Αποθηκεύστε τους Google Maps εκτός σύνδεσης

Μπορεί να υπάρχουν φορές που πρέπει να ταξιδέψετε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google για να κάνετε λήψη του χάρτη μιας συγκεκριμένης περιοχής για χρήση εκτός σύνδεσης.

Φθηνότερη βενζίνη, πιο γρήγορα

Οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτοξευθεί, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια πρατήρια εκεί έξω που είναι ελαφρώς πιο φθηνά. Για να δείτε τις τιμές της βενζίνης για τα κοντινά πρατήρια, αναζητήστε «gas» και θα δείτε όλα τα κοντινά πρατήρια και τις τιμές τους.

Επίσης χρήσιμο να πατήσετε το εικονίδιο «Προβολή λίστας» στην κάτω δεξιά γωνία του χάρτη για να δείτε μια λίστα με τα κοντινά πρατήρια καυσίμων ανά απόσταση και τιμή. Αυτό διευκολύνει τη γρήγορη αναζήτηση των καλύτερων τιμών.

Μετρήστε την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μετρήσετε γρήγορα την απόσταση μεταξύ δύο τοποθεσιών. Για να ξεκινήσετε, ρίξτε μια καρφίτσα οπουδήποτε στον χάρτη. Μόλις αγγίξετε την καρφίτσα μία φορά, θα δείτε την επιλογή «Μέτρηση απόστασης» παρακάτω.

Μόλις το πατήσετε, μπορείτε τώρα να κάνετε κύλιση στην οθόνη και να εξακριβώσετε γρήγορα την απόσταση μεταξύ των δύο τοποθεσιών.

Αναπαραγωγή μέσων ελέγχου απευθείας από το Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google έχουν ενσωματωμένο τον έλεγχο αναπαραγωγής πολυμέσων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις και να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις πλοήγησης . Εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή για «Έλεγχοι αναπαραγωγής πολυμέσων».

Λάβετε εσωτερικές οδηγίες για κτίρια

Θέλατε ποτέ να πάτε σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα σε εμπορικό κέντρο ή στο αεροδρόμιο που γνωρίζετε ότι υπάρχει, αλλά δεν φαίνεται να το βρίσκετε; Καλά, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, απλώς βγάλετε το τηλέφωνό σας και ανοίξετε τους Χάρτες Google - είναι τόσο απλό!

Στην πραγματικότητα, οι Χάρτες Google θα σας δείξουν και τις κατωτέρω οδηγίες. Όχι μόνο αυτό, αν δεν βρίσκεστε στο εμπορικό κέντρο ή στο αεροδρόμιο αυτήν τη στιγμή, εξακολουθείτε να βλέπετε αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα. Απλά αναζητήστε το εμπορικό κέντρο ή το αεροδρόμιο και μεγεθύνετε την τοποθεσία. Σημειώστε ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες για το δάπεδο μπορεί να μην είναι διαθέσιμες εκτός αν είστε φυσικά παρόντες σε αυτή τη θέση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

αυτισμος
Νευροδιαφορετικότητα: Ημερίδα εκπαιδευτικών για τον αυτισμό στη Σητεία
Η ημερίδα θα λάβει χώρα την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 10.30 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας και υποστηρίζεται από τον Δήμο Σητείας.
Νευροδιαφορετικότητα: Ημερίδα εκπαιδευτικών για τον αυτισμό στη Σητεία