Πατέρας-Αντώνιος
Κιβωτός του Κόσμου: Απειλεί με μηνύσεις – «Ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες»

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενήθηκαν σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η Κιβωτός του Κόσμου με ανάρτηση στο Facebook κάνει λόγο για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, ενώ αναφέρει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι διαβεβαιώνει ότι έγινε έρευνα και δεν βρέθηκε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, καθώς στην πρώτη ανακοίνωσή της οργάνωσης δύο ημέρες πριν η Κιβωτός του Κόσμου υποστήριζε ότι έμαθε από τα δημοσιεύματα για τις καταγγελίες και δεν είχε ενημέρωση από τις αρχές για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Από τις Αρχές ερευνώνται τουλάχιστον τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερα περιστατικά ξυλοδαρμών ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

Κομβική για την υπόθεση θεωρείται η επτασέλιδη κατάθεση ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία ήταν αυτή που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου».

Ο 19χρονος βρέθηκε στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ και τα όσα κατήγγειλε προκαλούν αποτροπιασμό.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2021 στη Χίο είχε πέσει θύμα ασελγών πράξεων από τον ιερέα – σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» – και το σκηνικό το είδε ακόμα ένας νεαρός φιλοξενούμενος.

Αυτό που έκαναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήταν να εντοπίσουν τον νεαρό, που επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του 19χρονου. Το πρώτο συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν ότι τα λεγόμενα του καταγγέλλοντος ήταν σε μεγάλο βαθμό αξιόπιστα, με την καταγγελία να αξιολογείται ως άκρως σοβαρή.

Στο «κάδρο» τρεις εργαζόμενοι

Τα άλλα πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην Κιβωτό. Πρόκειται για τρεις άντρες, που ζούσαν από παιδιά στην οργάνωση και με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού του Κόσμου, που ελέγχεται για ασέλγεια.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους, καθώς αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Η καταγγελία ότι ο πατήρ Αντώνιος ασέλγησε σε νεαρό - Η μαρτυρία του 19χρονου

Ο 19χρονος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», είπε για τον πατέρα Αντώνιο ότι «Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα».

Στην κατάθεση του 19χρονου αναφέρονται και άλλα περιστατικά απρεπών πράξεων του ιερέα προς το νεαρό, όπως το θώπευμα, το οποίο κατέληξε να γίνεται πολλές φορές ημερησίως, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε άλλα περιστατικά κακοποίησης στις δομές «Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetaseis
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία
Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής...
Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Ορισμός Εξεταστικού Κέντρου για την εισαγωγή μαθητών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία