koritsaki

«Χέρι βοηθείας» απλώνουν ήδη οι Πατρινοί για να βοηθήσουν την 9χρονη Μαρία Φωτεινή η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η ανταπόκριση είναι ήδη συγκινητική ενώ όπως αναφέρει η μητέρα της Βαρβάρα, μιλώντας στο αχαϊκό thebest.gr το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τη μικρή είναι ένα χειρουργείο που πρέπει να γίνει στο Λονδίνο.

«Έχουν καταθέσει χρήματα από το πρωί άνθρωποι που δεν γνωρίζω» λέει συγκινημένη η μητέρα της.

Όπως εξηγεί, «η Μαρία Φωτεινή γεννήθηκε με ένα νεφρό. Στην πορεία έγινε χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί τμήμα του καθώς είχε πάθει σηψαιμία. Επιπλέον η κύστη της είναι μικρή δεν έχει χωρητικότητα και το χειρουργείο είναι απαραίτητο για να γίνει αυξητική κύστης και από εκεί και πέρα να μπορέσει να πάρει μόσχευμα.

Η νεφρική της λειτουργία αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο και είμαστε λίγο πριν την αιμοκάθαρση. Το χειρουργείο αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Είναι προγραμματισμένο να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο της Αγγλίας στις 6 Δεκεμβρίου και το χειρουργείο να γίνει λίγες μέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου. Έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να εγκριθούν από τον ΕΟΔΥ τα έξοδα για το χειρουργείο. Εάν αυτό δε γίνει θα πρέπει να δώσουμε στο νοσοκομείο 50.000. Επιπλέον χρειάζονται πολλά χρήματα για τη διαμονή μας. Θα μείνουμε εκεί επτά εβδομάδες και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά. Μόνο για τη διαμονή χρειάζονται πάνω από 10.000 ευρώ».

Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα και να καλέσει σε βοήθεια τη σχολική κοινότητα προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας της οικογένειας.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Η μαθήτρια Α.Μ-Φ. που φοιτά σε σχολική μονάδα του Συλλόγου μας (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του συλλόγου) δίνει μία αποφασιστική και κρίσιμη μάχη για την υγεία της και γι’ αυτό πρέπει να μεταβεί σε ιατρική μονάδα του Εξωτερικού για επέμβαση όπου συνολικά θα νοσηλευτεί εκεί για δύο μήνες. Από το κράτος  δυστυχώς καλύπτονται μόνο τα ιατρικά έξοδα, αυτά που ζητούνται από το νοσηλευτικό ίδρυμα που θα γίνει η επέμβαση. Όλα τα άλλα, έξοδα μεταφοράς και διαμονής, πρέπει να καλυφθούν από την οικογένεια και υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Παρακαλούμε να κάνετε την αλληλεγγύη πράξη και να συνδράμετε οικονομικά ως σύλλογοι διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στον παρακάτω λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αριθμός λογαριασμού 78900290418 ΙΒΑΝ: GR7001107890000078900290418 (Δικαιούχος η ίδια Α.Μ-Φ. καθώς και οι γονείς της Κ.Β. και Α.Κ.) ώστε να δώσουμε το δικαίωμα στη μικρή μας μαθήτρια και στην οικογένεια της να μεταβούν στο Εξωτερικό για την επέμβαση.

Στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε ας κρατήσουμε ψηλά τις αξίες της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς . Ως Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σας ευχαριστούμε προκαταβολικά από καρδιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
tempi
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»
Ευδοκία Τσαγκλή: «Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Καραμανλή που μπήκα σε ένα τόσο καλό τρένο
Τέμπη: Ξεσπά η μητέρα θύματος - «Το χειροκρότημα στον Καραμανλή μάς τρύπησε τα αυτιά»