καιρός βροχές
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά - Βροχές το απόγευμα και στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τις νυχτερινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 17/11 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στην Αττική συννεφιές και το απόγευμα βροχές, η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη μπόρες το μεσημέρι, μέσα στη νύχτα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και ο υδράργυρος στους 18-19 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών και ανοίγεται μια περίοδος με βροχές και καταιγίδες. «Προσοχή το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα μιας και αναμένουμε γενικευμένη και αρκετά επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Κυριακή

Για αύριο Παρασκευή, στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία λόγω της επικράτησης των νοτίων ανέμων θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή, αναμένεται να είναι η δυσκολότερη ημέρα από πλευράς έντασης των καιρικών φαινομένων. Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναπληρωτες
Αναπληρωτές: Αβεβαιότητα, στεγαστική κρίση και εργασιακή πίεση ενόψει της νέας χρονιάς
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί καλούνται και φέτος να καλύψουν πάγιες ανάγκες στα σχολεία, αντιμετωπίζοντας προβλήματα στέγασης, μετακινήσεων και...
Αναπληρωτές: Αβεβαιότητα, στεγαστική κρίση και εργασιακή πίεση ενόψει της νέας χρονιάς
πανελλαδικες
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Οι 684 κενές θέσεις του 2025, η ΕΒΕ και οι χαμηλές επιδόσεις στη Φυσική δημιουργούν προβληματισμό λίγο πριν από τις φετινές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Τα περσινά στοιχεία δείχνουν νέα πίεση στα Τμήματα Φυσικής
Παιδί με αυτισμό παίζει παιχνίδι
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία
Αν και η διάγνωση συνήθως τίθεται μετά τα 2 έτη, τα πρώτα σημάδια μπορούν να εμφανιστούν ήδη από τους πρώτους μήνες ζωής.
Αυτισμός: Ποια σημάδια εμφανίζονται νωρίς; Και πώς διαφοροποιούνται ανά ηλικία