καιρός βροχές
Έντονα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά - Βροχές το απόγευμα και στην Αττική

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και τις νυχτερινές ώρες στη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ηλεκτρική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Πέμπτη 17/11 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στην Αττική συννεφιές και το απόγευμα βροχές, η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη μπόρες το μεσημέρι, μέσα στη νύχτα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και ο υδράργυρος στους 18-19 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιριών και ανοίγεται μια περίοδος με βροχές και καταιγίδες. «Προσοχή το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα μιας και αναμένουμε γενικευμένη και αρκετά επικίνδυνη κακοκαιρία για τη χώρα μας» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι την Κυριακή

Για αύριο Παρασκευή, στα δυτικά, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα κεντρικά τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία λόγω της επικράτησης των νοτίων ανέμων θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο, στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή, αναμένεται να είναι η δυσκολότερη ημέρα από πλευράς έντασης των καιρικών φαινομένων. Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

via
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
Ενημερωτική εκδήλωση για τη βία ανηλίκων συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού & Φιλοθέης – Ψυχικού
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
gerasimos_siasos
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Δείτε τα πορίσματα της Συνόδου Αντιπρυτάνεων
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων