ethelontismos_aigio
Δύο συναντήσεις στο εργαστήριο για εφήβους στις 27/11 και 4/12, στο Αίγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης «Διέξοδος» Αιγίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» προσκαλεί τη φετινή χρονιά τους εφήβους στο Στέκι της, διοργανώνοντας μια σειρά δράσεων – εργαστηρίων με θέματα που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους εφήβους. 

Οι δύο πρώτες συναντήσεις αφορούν  την εικόνα του σώματος με τίτλο ΄΄Με Φροντίζω – Με Αγαπώ΄΄ και θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το «Καλλίπολις».

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από πλήθος πληροφοριών και εικόνων που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός ιδανικού προτύπου σώματος και ομορφιάς, αγνοώντας συχνά άλλες πλευρές της προσωπικότητάς μας. «Η μοναδικότητα του εαυτού μας και η ταυτότητά μας ορίζονται από πλήθος παραγόντων καθώς το σώμα μας δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση αλλά και οι λειτουργίες που επιτελούμε καθημερινά με αυτό και η φροντίδα που του δείχνουμε.  Το σώμα μας είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να προσέχουμε να είναι καθαρό, δυνατό, φωτεινό και να μας εμπνέει. Ας το αγκαλιάσουμε λοιπόν κι ας του εκφράσουμε την αγάπη και τον σεβασμό που του αξίζει», αναφέρει το δελτίο τύπου.

Αναλυτικά: 

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αντιληφθούν οι έφηβοι την μοναδικότητα του εαυτού τους και του σώματός τους, τη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους ως πολυπαραγοντική έννοια, τις αλλαγές που επιτελούνται στο σώμα τους κατά το αναπτυξιακό στάδιο της εφηβείας, τη σημαντικότητα του να φροντίζουν και να αγαπούν το σώμα τους, τις λειτουργίες που επιτελούν καθημερινά με αυτό, τις επιρροές που δέχονται για την ιδανική εικόνα σώματος, της αξία της σωστής διατροφής για την υιοθέτηση μιας υγιούς στάσης ζωής. Το σώμα μας αποτελεί ένα κομμάτι της ολότητάς μας, αλλά δεν μας καθορίζει μόνο αυτό!

Η πρώτη συνάντηση υπό τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο ΄΄Αγκαλιάζω το Σώμα μου΄΄ θα υλοποιηθεί από επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης την Κυριακή 27/11/2022 και ώρες 11:00 – 13:30. Στη δεύτερη συνάντηση που θα υλοποιηθεί την  Κυριακή 04/12/2022 και ώρες 11:00 – 13:00  το εργαστήριο έχει τίτλο ΄΄Φροντίδα Σώματος και Διατροφή΄΄ με την κλινική διαιτολόγο κα. Γουρουντή Ρούλα, της οποίας η συμβολή είναι εθελοντική. 

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  στο Στέκι της ΔΙΕΞΟΔΟΥ  που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Παντελεήμονα στο Αίγιο (είσοδος από Κλεομένους Οικονόμου). Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0y5LLiIjuKZL9BQnuA5D6dv4nDKnCMOPIt2PlVrpUvphnYA/viewform?

έως και την Τετάρτη 23/11/2022, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για πληροφορίες με την εθελόντρια κ. Αμαλία Μαστρογιάννη καθημερινά 17:00 – 20:00 στο τηλέφωνο 6940394287. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη επ
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων-Τέμπη: «Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει»
Τι ανέφερε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων-Τέμπη: «Η αλήθεια γι' αυτή την ανείπωτη τραγωδία θα λάμψει»
mathimatika
Μαθηματικά Γυμνασίου: Νέα σημαντική οδηγία για τη διδασκαλία τους
Το μάθημα των μαθηματικών σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου είναι ενιαίο και αδιαίρετο που σημαίνει ότι δεν αποτελούν κλάδους το Μέρος Α (Άλγεβρα) και...
Μαθηματικά Γυμνασίου: Νέα σημαντική οδηγία για τη διδασκαλία τους