Κοινωνία 0

Άμφισσα: 10 χρόνια κάθειρξη σε 75χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Κάθειρξη 10 ετών σε 75χρονο για ασέλγεια σε ανήλικη, στην Αμφίσσα - Tο δικαστήριο αποφάσισε ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του θα εκτίσει την ποινή του κατ΄ οίκον

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της 'Αμφισσας στον 75χρονο, δικηγόρο από τη Λαμία ο οποίος είχε συλληφθεί το 2019 με την κατηγορία ότι προέβη κατ΄ εξακολούθηση σε γενετήσιες πράξεις με πρόσωπο που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη.

Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό από όσα ο ίδιος επικαλέσθηκε και η απόφαση για την ενοχή του, τόσο των τακτικών δικαστών όσο και των ενόρκων, ήταν ομόφωνη.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο ίδιος αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται και επανέλαβε τον ισχυρισμό που είχε καταθέσει και στην ανάκριση, ότι πρόκειται «για προϊόν σκευωρίας της μητέρας της ανήλικης με σκοπό να του αποσπάσει χρηματικά ποσά», κάτι που δεν έπεισε το δικαστήριο.

Το ίδιο το δικαστήριο αποφάσισε ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του θα εκτίσει την ποινή του κατ΄ οίκον, ενώ του χορηγήθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία