ΤΣΙΑΡΤΑΣ
Βασίλης Τσιάρτας: Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 ευρώ - Η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου

Ο Βασίλης Τσιάρτας  ουκ ολίγες φορές έχει επιδοθεί σε ρατσιστικά παραληρήματα τόσο σε βάρος του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και ενάντια σε διαδηλωτές, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ. 

Να θυμίσουμε και τη στάση των οπαδών της ΑΕΚ για τον Τσιάρτα παλιότερα: "Σκουπίδι, δεν είναι αποδεκτός ανάμεσά μας"

image

Πρόσφατα μια νέα του ανάρτηση  προκάλεσε νέα αντίδραση πολλών χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή μια είδηση που δημοσιεύτηκε ότι απαγορεύτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ουκρανία, ο Β. Τσιάρτας ζήτησε να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα, σε νέα του ανάρτηση στο Twitter. «Εδώ γιατί καθυστερούμε;», έγραψε.

Πολλοί χρήστες αντέδρασαν στην ανάρτησή του, ρωτώντας τον γιατί δεν πάει Ουκρανία, ενώ άλλοι τον συγκρίνουν με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την Αφροδίτη Λατινοπούλου, με τους οποίους ο Β. Τσιάρτας διατηρεί επαφή.

Η καταδίκη

Αυτές τις μέρες καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή για τρανσφοβική ανάρτηση του στα social media το 2017

Σημειώνεται πως εναντίον του είχε καταθέσει μήνυση το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, δια της προέδρου του Μαρίνας Γαλανού, η οποία επίσης είχε καταγγείλει και όσους είχαν εκτοξεύσει απειλές κατά της ζωής της το τελευταίο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρτας το 2017 και συγκεκριμένα λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου είχε προχωρήσει σε ανάρτηση - δήλωση μέσω της οποίας διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook πως εύχεται «οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ.Γ. Νομιμοποιήστε και τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα». Σε μια δεύτερη ανάρτηση του, λίγες ώρες αργότερα είχε σχολιάσει «Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα».

Η καταδικαστική απόφαση κατά του Βασίλη Τσιάρτα, όπως αναφέρει και σε ανάρτηση του στο Facebook ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος αποτελεί την πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια απόφαση καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή και ένας ακόμη κατηγορούμενος, για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα