πρόγραμμα πορνογραφία
Υπόθεση Βασίλη Παπαθεοδώρου: Αυτό είναι το λογισμικό που έχει "λύσει" τα χέρια της αστυνομίας για να εντοπίζει τους κατόχους παιδικής πορνογραφίας

Μετά τις εξελίξεις με την σύλληψη του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου για την παιδική πορνογραφία έρχεται στο προσκήνιο το λογισμικό Child Protection System το οποίο βοηθάει τις αρχές για να εντοπίζει πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το φως της δημοσιότητα είδε σήμερα η υπόθεση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, που βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Όπως τονίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, το συγκεκριμένο λογισμικό «ελέγχει το τι συμβαίνει στο σκοτεινό διαδίκτυο».

Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα των παιδοφιλικών βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών. Όποιος το διακινεί, καταγράφεται το ηλεκτρονικό του ίχνος και μετά πάει στην εισαγγελία.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης «κάθε μέρα το σύστημα ανιχνεύει χιλιάδες περιπτώσεις».

Βρίσκει τα πιο σοβαρά περιστατικά, τα αξιολογεί ο αστυνομικός και τα στέλνει στον εισαγγελέα. Για να προφυλακιστεί ο συγκεκριμένος, τα βίντεο είναι σκληρά, είναι με παιδιά κάτω από 10 ετών.

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Έψαχνα παιδική πορνογραφία ως πηγή έμπνευσης» - Όλη η απολογία του

«Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο, αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύουν υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου» με αυτά τα λόγια ο 55χρονος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου προσπαθεί μέσα από το υπόμνημα που κατέθεσε στις 21 Οκτωβρίου στην ανακρίτρια συνοδευομενος από τον δικηγόρο του κ. Σταύρο Γεωργοπουλο και παρουσιάζει το protothema.gr να δικαιολογήσει το σκληρο πορνογραφικο υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και τον οδήγησε στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο υπομνημα του αναφέρει πως:

«Θεωρούμαι από τους κριτικούς ως ο κορυφαίος συγγραφέας στην Ελλάδα στην Εφηβική Λογοτεχνία, το 2020 και 2021 ήμουν υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας ALMA (Νόμπελ Λογοτεχνίας) που απονέμεται στη Σουηδία» υποστηρίζοντας παράλληλα οτι «Πάντοτε οι ιστορίες που αφηγούμαι σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής-κοινωνικής παθογένειας. Η θεματολογία μου προσεγγίζει τα προβλήματα κομβικής κοινωνικής σημασίας και απαξίας».

Δείτε το βίντεο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσίπρας
«Το έβαλα στα πόδια»: Η στιγμή που ο Τσίπρας είδε τα Εξάρχεια γεμάτα με αφίσες του
Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει στην «Ιθάκη» την πρώτη φορά που συνειδητοποίησε τι σημαίνει δημόσια αναγνωρισιμότητα
«Το έβαλα στα πόδια»: Η στιγμή που ο Τσίπρας είδε τα Εξάρχεια γεμάτα με αφίσες του
Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά»
Καταγγελίες σοκ για το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου: «Θα καούν ή θα ποδοπατηθούν μαθητές»
Το σχολείο με χωρητικότητα 80 ατόμων φιλοξενεί πάνω από 140 - Γονείς και εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν στο alfavita απειλές και κλίμα εκφοβισμού στο...
Καταγγελίες σοκ για το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου: «Θα καούν ή θα ποδοπατηθούν μαθητές»
dikastiria
Οργή και οδύνη μετά την απόφαση για τον θάνατο του 22χρονου Νικόλα Μπιτσάκη
Ποινές με αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο στη Λάρισα – «Δεν δικαιώθηκε το παιδί μας», λέει ο πατέρας του 22χρονου φοιτητή
Οργή και οδύνη μετά την απόφαση για τον θάνατο του 22χρονου Νικόλα Μπιτσάκη