πρόγραμμα πορνογραφία
Υπόθεση Βασίλη Παπαθεοδώρου: Αυτό είναι το λογισμικό που έχει "λύσει" τα χέρια της αστυνομίας για να εντοπίζει τους κατόχους παιδικής πορνογραφίας

Μετά τις εξελίξεις με την σύλληψη του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου για την παιδική πορνογραφία έρχεται στο προσκήνιο το λογισμικό Child Protection System το οποίο βοηθάει τις αρχές για να εντοπίζει πρόσωπα που διαχειρίζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το φως της δημοσιότητα είδε σήμερα η υπόθεση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου, που βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας.

Όπως τονίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, το συγκεκριμένο λογισμικό «ελέγχει το τι συμβαίνει στο σκοτεινό διαδίκτυο».

Ανιχνεύει σε πραγματικό χρόνο το στίγμα των παιδοφιλικών βίντεο με κακοποιήσεις παιδιών. Όποιος το διακινεί, καταγράφεται το ηλεκτρονικό του ίχνος και μετά πάει στην εισαγγελία.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο Μανώλης Σφακιανάκης «κάθε μέρα το σύστημα ανιχνεύει χιλιάδες περιπτώσεις».

Βρίσκει τα πιο σοβαρά περιστατικά, τα αξιολογεί ο αστυνομικός και τα στέλνει στον εισαγγελέα. Για να προφυλακιστεί ο συγκεκριμένος, τα βίντεο είναι σκληρά, είναι με παιδιά κάτω από 10 ετών.

Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Έψαχνα παιδική πορνογραφία ως πηγή έμπνευσης» - Όλη η απολογία του

«Το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκληρό δίσκο, αποτελεί πρώτη ύλη για βιβλίο μου με θεματική το Internet, τους κινδύνους που ελλοχεύουν υπό το πρίσμα της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Στο βιβλίο που θα έγραφα θα είχα ως κεντρικό άξονα την επικινδυνότητα του διαδικτύου για την κακοποίηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση ενός νεαρού εφήβου» με αυτά τα λόγια ο 55χρονος συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου προσπαθεί μέσα από το υπόμνημα που κατέθεσε στις 21 Οκτωβρίου στην ανακρίτρια συνοδευομενος από τον δικηγόρο του κ. Σταύρο Γεωργοπουλο και παρουσιάζει το protothema.gr να δικαιολογήσει το σκληρο πορνογραφικο υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του και τον οδήγησε στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο υπομνημα του αναφέρει πως:

«Θεωρούμαι από τους κριτικούς ως ο κορυφαίος συγγραφέας στην Ελλάδα στην Εφηβική Λογοτεχνία, το 2020 και 2021 ήμουν υποψήφιος για το Διεθνές Βραβείο Παιδικής-Εφηβικής Λογοτεχνίας ALMA (Νόμπελ Λογοτεχνίας) που απονέμεται στη Σουηδία» υποστηρίζοντας παράλληλα οτι «Πάντοτε οι ιστορίες που αφηγούμαι σχετίζονται με τον πρωτογενή πυρήνα της ελληνικής-κοινωνικής παθογένειας. Η θεματολογία μου προσεγγίζει τα προβλήματα κομβικής κοινωνικής σημασίας και απαξίας».

Δείτε το βίντεο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού