Μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 4 μέτρια αυγά
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1/2 κτγ αλάτι
- 10 γρ μπέικεν πάουντερ
- 1 κτσ υγρή βανίλια
Για το σιρόπι:
- 700 γρ νερό
- 800 γρ ζάχαρη
- φλούδες από 1 πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
Θα χρειαστείτε:
Ταψί 25χ35 εκ.
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο, το μπέικεν, το αλάτι, την υγρή βανίλια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και αφού λαδώσουμε ένα ταψί 25χ35 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 35 λεπτά στους 180 c.
Ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι πάνω στο καυτό γλυκό.
Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι και το κόβουμε.
Το πιο νόστιμο και εύκολο ρεβανί που έχετε δοκιμάσει!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πρέβεζα: Ισραηλινή τουρίστρια έκανε άσεμνη χειρονομία σε κοπέλα που τραγουδά για την Παλαιστίνη (Βίντεο)
Νέο μάθημα στο Λύκειο από το νέο έτος - Ποιο είναι
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ