Ηλίας Ψωμάς
Ψωμάς: «Το πίστευα από τον πρώτο αγώνα»

Το χρυσό μετάλλιο στα +70κ εφήβων κατέκτησε ο Ηλίας Ψωμάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ικόνιο.

Ο Έλληνας καρατέκα επιβλήθηκε 8-0 τον Εσθονό Σαβέλι Μπολότσκι στον τελικό της κατηγορίας και λίγες στιγμές αργότερα ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε στο κλειστό «Konya Spor ve Kongre Merkezi» της τουρκικής πόλης.

Στη πορεία του προς τον θρίαμβο ο Ψωμάς νίκησε κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0.

Ψωμάς: «Το πίστευα από τον πρώτο αγώνα»

Έτσι, ο Ψωμάς κατακτά μέσα σε λίγους μήνες το δεύτερο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Πράγας, στην ίδια κατηγορία, τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά τη νέα, ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, ο 15χρονος (30/1/2007) Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε:

«Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό. Σίγουρα ανησύχησα λίγο στο ματς με τον Τυνήσιο που κατάφερε να ισοφαρίσει το 4-0, αλλά κρατήσαμε. Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου, που με τρέχουν από μικρό παιδί στα γήπεδα και τις προπονήσεις. Φυσικά στο δάσκαλό μου, στους συναθλητές μου, αλλά και στην ομοσπονδία μας, η οποία μας παρέχει κάθε εφόδιο για να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω τους γονείς και τους φίλους μου που θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο και από Δευτέρα ξανά προπόνηση».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αναθυμιάσεις - Καπνοί
Αναστάτωση στη Δραπετσώνα: Αναθυμιάσεις θέτουν σε κίνδυνο μαθητές και κατοίκους
Συναγερμός στη Δραπετσώνα: Διαρροή λαδιού στα καζάνια πετρελαϊκής θέτει σε κίνδυνο μαθητές και κατοίκους
Αναστάτωση στη Δραπετσώνα: Αναθυμιάσεις θέτουν σε κίνδυνο μαθητές και κατοίκους
Σοφία Ζαχαράκη
«Σπάμε τη σιωπή»: Το μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας
Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού
«Σπάμε τη σιωπή»: Το μήνυμα της Σοφίας Ζαχαράκη για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας