evros
Η Τουρκία εγκατέλειψε γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου – Διασώθηκαν 92 άτομα

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 92 μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο γυμνοί, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατηγόρησε την Τουρκία για «απάνθρωπη εργαλειοποίηση» μεταναστών.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, είχαν και σωματικά τραύματα.

Με πλαστικές βάρκες προωθήθηκαν οι 92 μετανάστες

Οι μετανάστες, όπως οι ίδιοι δήλωσαν σε Έλληνες αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Οι ελληνικές αρχές φρόντισαν αμέσως να καλυφθούν οι ανάγκες τους για ένδυση και σίτιση.

Στη φωτογραφία αποτυπώνεται με απάνθρωπο τρόπο η εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας φαίνονται γυμνοί μετανάστες 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατήγγειλε χθες την συμπεριφορά της Τουρκίας στο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στο Λουξεμβούργο, ενώ ενημέρωσε και την αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο για τις καθημερινές της προκλήσεις, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό.

Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.

Όλες οι ανάγκες ένδυσης – σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithoysa2.jpg
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια
Αναστολή του ολοήμερου προγράμματος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και προβλήματα πρόσληψης
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια
γάτα
Τρόμος στον Εύοσμο: Ζευγάρι εκτρέφει γάτες για να τις τρώει - «Το κάναμε επιστήμη»
Η αστυνομία επενέβη και τα ζώα απελευθερώθηκαν, ενώ το ζευγάρι υπερασπίστηκε τις επιλογές του σε τηλεοπτική εκπομπή
Τρόμος στον Εύοσμο: Ζευγάρι εκτρέφει γάτες για να τις τρώει - «Το κάναμε επιστήμη»
Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Η γνώση «ανθίζει» όταν συνοδεύεται από έμπνευση, άθληση και ευεξία
Νέο πρόγραμμα «Εμπνέομαι – Αθλούμαι – ΕυΖώ» για 4.550 σχολεία με στόχο την ενίσχυση της άθλησης, της ευεξίας και της υγιεινής ζωής
Σοφία Ζαχαράκη: Η γνώση «ανθίζει» όταν συνοδεύεται από έμπνευση, άθληση και ευεξία