Pfizer: Το επικαιροποιημένο εμβόλιό κατά της Όμικρον αυξάνει τα αντισώματα των υποπαραλλαγών
Το διδύναμο εμβόλιο στρέφεται τόσο κατά του αρχικού στελέχους του ιού όσο και κατά των υποπαραλλαγών Β.Α4 και ΒΑ.5 της Όμικρον

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι η ενισχυτική δόση του επικαιροποιημένου εμβολίου τους κατά της Όμικρον αυξάνει σημαντικά τα εξουδετερωτικά αντισώματα και την προστασία έναντι των υποπαραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 του κορονοϊού στα άτομα άνω των 18 ετών, σε σχέση με τα επίπεδα των αντισωμάτων πριν τη νέα αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που αναλύθηκαν.

«Με ευχαρίστηση βλέπουμε ενθαρρυντικές αποκρίσεις μόλις μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό τόσο στους νεότερους όσο και στους μεγαλύτερους ενήλικες. Αυτά τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ότι το διδύναμο εμβόλιό μας αναμένεται να παρέχει καλύτερη προστασία, σε σχέση με το αρχικό εμβόλιο, έναντι των παραλλαγών που κυκλοφορούν τώρα, και πιθανώς θα βοηθήσει να μειωθούν μελλοντικές εξάρσεις των κρουσμάτων αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε ο ελληνικής καταγωγής διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος ανέφερε ότι περισσότερα στοιχεία θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Το διδύναμο εμβόλιο στρέφεται τόσο κατά του αρχικού στελέχους του ιού όσο και κατά των υποπαραλλαγών Β.Α4 και ΒΑ.5 της Όμικρον.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία της κλινικής δοκιμής φάσης 2/3 προέρχονται από δείγματα αίματος που ελήφθησαν από 40 ανθρώπους 18 έως 55 ετών και άλλους 40 άνω των 55 ετών. Η Pfizer ανέφερε ότι το επικαιροποιημένο διδύναμο εμβόλιό της κατά των ΒΑ.4/ΒΑ.5 (σε δόση των 30 μικρογραμμαρίων), επτά μέρες μετά τη χορήγησή του, επέφερε ουσιαστική ενίσχυση σε επίπεδο προστατευτικών αντισωμάτων και στις δύο ανωτέρω ηλικιακές ομάδες.

Αντίθετα, περαιτέρω στοιχεία από μια ομάδα 40 ατόμων άνω των 55 ετών που είχαν κάνει τα πρώτης γενιάς (μη επικαιροποιημένα κατά των πιο πρόσφατων υποπαραλλαγών της Όμικρον) εμβόλια εμφάνισαν περιορισμένη μόνο αύξηση αντισωμάτων κατά της ΒΑ.5.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) των ΗΠΑ είχε εγκρίνει τα επικαιροποιημένα κατά της Όμικρον εμβόλια τον Σεπτέμβριο για ηλικίες άνω των 12 ετών (ανάλογη έγκριση έχει δώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων), προτού υπάρξουν δεδομένα από ανθρώπους για το κατά πόσο αυτά είναι αποτελεσματικά κατά των ΒΑ.4/ΒΑ.5. Την Τετάρτη η FDA ενέκρινε τη χρήση του επικαιροποιημένου εμβολίου και στα παιδιά 5-11 ετών. Η Pfizer διαβεβαίωσε ότι τα νέα διδύναμα επικαιροποιημένα εμβόλιά της έχουν «προφίλ» ασφαλείας παρόμοιο με τα αρχικά εμβόλιά της κατά της Covid-19.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός