ηλεκτρικο ποδήλατο
Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολη, χάρη στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Αυτό είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και να σου εξασφαλίζει έκπτωση στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος που φτάνει μέχρι και το 40%! 

Η ηλεκτροκίνηση γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο δημοφιλής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβαίνει αυτό και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχεις τους περισσότερους για να κάνεις κι εσύ την αλλαγή!

Το πρώτο μεγάλο κίνητρο για να κάνεις την αλλαγή είναι η μείωση του κόστους μετακίνησης. Ακόμα και με το αυξημένο κόστος ρεύματος, μία διαδρομή με ηλεκτρικό όχημα κοστίζει σημαντικά λιγότερο από μία αντίστοιχη με όχημα βενζίνης/diesel.

Ο σπουδαιότερος λόγος για να κάνεις την αλλαγή, όμως, είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους και η πράσινη μετακίνηση είναι ένας τρόπος για να μειωθούν οι εκπομπές. Επιπλέον, αφήνοντας το αμάξι στο γκαράζ και επιλέγοντας ηλεκτρικό ποδήλατο ή μηχανάκι, ξεχνάς το θέμα πάρκινγκ και κίνησης, οπότε κερδίζεις χρόνο και διώχνεις ένα καθημερινό άγχος.

Στο δίλημμα ηλεκτρικό μηχανάκι ή ποδήλατο όμως ποια είναι η σωστή απάντηση; Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και των δύο, για να κάνεις την επιλογή που ταιριάζει σε εσένα.

Ηλεκτρικό μηχανάκι: Γιατί να το επιλέξεις;

Ο βασικότερος λόγος για να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό μηχανάκι είναι η αυξημένη αυτονομία του. Χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος (σε σχέση με ένα ποδήλατο), η δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να σε πάει πιο μακριά. Επιπλέον, στα ηλεκτρικά μηχανάκια μπορείς να απολαύσεις και μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Και μην ξεχνάς πως δεν χρειάζεται να κινείσαι μόνος σου, μπορείς να έχεις και συνεπιβάτη!

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, σε ένα ηλεκτρικό μηχανάκι μπορείς να βρεις και εξαιρετικά προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Τα ηλεκτρικά μηχανάκια Segway έρχονται με δυνατότητα start/stop μέσω app, διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και κάρτα SIM για έλεγχο της τοποθεσίας από το κινητό και η μπαταρία τους είναι αποσπώμενη, ώστε να τη φορτίζεις σε συμβατική πρίζα.

Γιατί να προτιμήσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο

Η κίνηση στους δύο τροχούς είναι το ίδιο συναρπαστική και επάνω σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Και με αυτό θα ξεχάσεις τον πονοκέφαλο της κίνησης και του πάρκινγκ. Αν το επιλέξεις, όμως, θα κινηθείς ακόμα πιο οικονομικά κι από ένα ηλεκτρικό μηχανάκι.

Ο λόγος; Μα φυσικά το γεγονός ότι μπορείς να κινηθείς χωρίς να λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας. Όταν απαιτείται υποβοήθηση όμως, όπως όταν φτάνεις σε μία ανηφόρα, η δύναμη της ηλεκτρικής ενέργειας είναι εκεί για να σε ανεβάσει χωρίς έξτρα προσπάθεια.

Μεγάλο κίνητρο για την επιλογή ενός e-bike είναι και η εξάσκηση. Απλά και μόνο η διαδρομή προς τη δουλειά ή τη σχολή γίνεται μέρος του fitness routine σου και βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ κάθε e-αναβάτη

Τι διαλέγεις τελικά, ηλεκτρικό μηχανάκι ή ποδήλατο; Ό,τι από τα δύο κι αν σου ταιριάζει, υπάρχουν κάποια αξεσουάρ που πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτεις πριν ξεκινήσεις τις βόλτες στην πόλη. Το πρώτο και σημαντικότερο από αυτά είναι το κράνος! Έπειτα, μία βάση για το κινητό θα σου φανεί πάρα πολύ χρήσιμη για να τοποθετήσεις με ασφάλεια το smartphone στο νέο σου όχημα.

Γνώρισε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολη, χάρη στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Αυτό είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και να σου εξασφαλίζει έκπτωση στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος που φτάνει μέχρι και το 40%! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταινία
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ
Το γραφείο των καθηγητών μάς ανοίγει τις πόρτες του και αντικρίζουμε ένα σχολείο που αποτελεί το «πρότυπο» για όσους αρέσκονται να πιστεύουν ότι οι...
Στο Γραφείο Καθηγητών | The Teachers’ Lounge, του Ιλκέρ Τσατάκ