Ναυάγιο στα Κύθηρα
Πτώματα προσφύγων επιπλέουν δύο μέρες μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα - Ανείπωτη τραγωδία

Μπορεί χάρη στην άμεση κινητοποίηση των εθελοντών, των κατοίκων των Κυθήρων και των τοπικών αρχών να διασώθηκαν 80 άνθρωποι, τα πτώματα όμως όσων δεν τα καταφέραν συνεχίζουν να επιπλέουν στην περιοχή, θυμίζοντας την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη σχεδόν δύο 24ωρα πριν.

Σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «ΕΦ.ΣΥΝ», διακρίνονται τα πτώματα των αδικοχαμένων προσφύγων να επιπλέουν σε κοινή θέα. 

Αυτή τη στιγμή είναι ορατά απ' τον γκρεμό, που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ' το σημείο του ναυαγίου, τα πτώματα επτά ανθρώπων, όπως μεταφέρουν στην «Εφ.Συν.» κάτοικοι του νησιού. Πρόκειται κυρίως για γυναίκες, όπως μπορούν να διακρίνουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 95 άτομα.

Η επίσημη εκδοχή του Λιμενικού για την τραγική αυτή κατάσταση, όπως διατυπώθηκε σε επικοινωνία που είχε η «ΕΦ.ΣΥΝ» το απόγευμα της Παρασκευής, είναι πως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψει ο καιρός, κάτι που αναμένουν μέσα στις επόμενες ώρες.

πτώμα Κύθηρα

Όμως στο μεταξύ ξεχειλίζει η οργή και ο πόνος συγγενών των άτυχων μεταναστών και προσφύγων που έχουν καταφτάσει στο νησί από ξένες χώρες, όπως απ' τη Φινλανδία και τη Γερμανία, καθώς αναγνωρίζουν από τη στεριά τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά. Και φυσικά ένα βασικό ερώτημα έχουν στα χείλη: Γιατί ακόμα δεν έχουν ανασυρθεί οι άνθρωποί τους απ' τη θάλασσα.

Κύθηρα πτώματα

Μάλιστα, ακόμα και εθελοντές έχουν φτάσει στο σημείο να λένε πως είναι έτοιμοι οι ίδιοι να βουτήξουν για να περισυλλέξουν τα πτώματα των προσφύγων.

Στο βίντεο που παρουσιάζουμε παραπάνω είναι ο αδελφός ενός απ' τους νεκρούς που επιπλέει στο σημείο. Κατέφτασε απ' τη Φινλανδία μαζί με τον άλλο τους αδελφό και έναν θείο τους και, όπως ανέφερε, απ' την οικογένεια του αδελφού του διασώθηκαν η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά: ένα κορίτσι 20 ετών, ένα αγόρι 19 ετών και ένα κορίτσι 12 ετών.

«Τι ύβρις είναι αυτή στην ανθρώπινη ζωή!» έλεγε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» κάτοικος του νησιού που από τις πρώτες ώρες έζησε από κοντά την τραγωδία, καταγγέλλοντας το Λιμενικό για «κραυγαλέα ανεπάρκεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
pinakas_ekpaideutikoi
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να πενταπλασιάσει το κόστος εγγραφής, με το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ να καταγγέλλει ότι τα πλεονάσματα χτίζονται...
Στα 15 ευρώ το παράβολο για τους πίνακες ΑΣΕΠ – Οργή στους αναπληρωτές
protomagia 2025
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας -Δείτε εικόνες
Με γαρύφαλλα, υψωμένες γροθιές και συνθήματα στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά
Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας -Δείτε εικόνες