Ναυάγιο στα Κύθηρα
Πτώματα προσφύγων επιπλέουν δύο μέρες μετά το ναυάγιο στα Κύθηρα - Ανείπωτη τραγωδία

Μπορεί χάρη στην άμεση κινητοποίηση των εθελοντών, των κατοίκων των Κυθήρων και των τοπικών αρχών να διασώθηκαν 80 άνθρωποι, τα πτώματα όμως όσων δεν τα καταφέραν συνεχίζουν να επιπλέουν στην περιοχή, θυμίζοντας την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη σχεδόν δύο 24ωρα πριν.

Σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «ΕΦ.ΣΥΝ», διακρίνονται τα πτώματα των αδικοχαμένων προσφύγων να επιπλέουν σε κοινή θέα. 

Αυτή τη στιγμή είναι ορατά απ' τον γκρεμό, που βρίσκεται ακριβώς πάνω απ' το σημείο του ναυαγίου, τα πτώματα επτά ανθρώπων, όπως μεταφέρουν στην «Εφ.Συν.» κάτοικοι του νησιού. Πρόκειται κυρίως για γυναίκες, όπως μπορούν να διακρίνουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 95 άτομα.

Η επίσημη εκδοχή του Λιμενικού για την τραγική αυτή κατάσταση, όπως διατυπώθηκε σε επικοινωνία που είχε η «ΕΦ.ΣΥΝ» το απόγευμα της Παρασκευής, είναι πως λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλωτά μέσα και πως η περισυλλογή των νεκρών θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψει ο καιρός, κάτι που αναμένουν μέσα στις επόμενες ώρες.

πτώμα Κύθηρα

Όμως στο μεταξύ ξεχειλίζει η οργή και ο πόνος συγγενών των άτυχων μεταναστών και προσφύγων που έχουν καταφτάσει στο νησί από ξένες χώρες, όπως απ' τη Φινλανδία και τη Γερμανία, καθώς αναγνωρίζουν από τη στεριά τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά. Και φυσικά ένα βασικό ερώτημα έχουν στα χείλη: Γιατί ακόμα δεν έχουν ανασυρθεί οι άνθρωποί τους απ' τη θάλασσα.

Κύθηρα πτώματα

Μάλιστα, ακόμα και εθελοντές έχουν φτάσει στο σημείο να λένε πως είναι έτοιμοι οι ίδιοι να βουτήξουν για να περισυλλέξουν τα πτώματα των προσφύγων.

Στο βίντεο που παρουσιάζουμε παραπάνω είναι ο αδελφός ενός απ' τους νεκρούς που επιπλέει στο σημείο. Κατέφτασε απ' τη Φινλανδία μαζί με τον άλλο τους αδελφό και έναν θείο τους και, όπως ανέφερε, απ' την οικογένεια του αδελφού του διασώθηκαν η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά: ένα κορίτσι 20 ετών, ένα αγόρι 19 ετών και ένα κορίτσι 12 ετών.

«Τι ύβρις είναι αυτή στην ανθρώπινη ζωή!» έλεγε χαρακτηριστικά στην «Εφ.Συν.» κάτοικος του νησιού που από τις πρώτες ώρες έζησε από κοντά την τραγωδία, καταγγέλλοντας το Λιμενικό για «κραυγαλέα ανεπάρκεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού