naugio-prosfiges
Εντεκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Δεκαοκτώ ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες περιλαμβάνονται μεταξύ των 80 διασωθέντων του ιστιοφόρου σκάφους που συγκρούστηκε στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των 15 αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ ενώ έντεκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες.

«Πνίγηκαν πέντε άτομα μπροστά μου»

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε οτι η βάρκα, όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα εξήγησε και ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Όπως ανέφερε, η βάρκα εξέπεμψε σήμα SOS κατά τις 8 το βράδυ, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και εν τέλει το σκάφος κατέληξε να παρασυρθεί από τα κύματα και να προσκρούσει σε μεγάλου μεγέθους βράχια!

Η μαρτυρία κατοίκου

Κάτοικος των Κυθήρων μίλησε στο OPEN χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "πρωτόγνωρη" προσθέτοντας ότι "δεν περιγράφεται". Στη συνέχεια ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο σημείο που έγινε το ναυάγιο λέγοντας πως "είναι λίγο έξω από το λιμάνι, αλλά ίσως είναι το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να είχε πέσει", καθώς εκεί βρίσκονται ιδιαίτερα άγρια βράχια και το σκάφος δεν είχε δυνατότητα να φύγει από πουθενά.

"Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται", συνέχισε ο κ. Πρωτοψάλτης, καθώς τα θύματα δεν μπορούσαν να κρατηθούν από πουθενά, διότι το κύμα τους χτύπαγε στα βράχια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
Τι είπε η υπουργός Παιδείας σε πρόσφατη συνέντευξή της (Καθημερινή 1/2/2026) για τους μισθούς των εκπαιδευτικών
Μισθοδοσία μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους
νερό
Διαρροή νερού: Η «αόρατη» απειλή που μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σας – Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια
Από τις κρυφές υγρασίες μέχρι τους φουσκωμένους τοίχους, δείτε τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη
Διαρροή νερού: Η «αόρατη» απειλή που μπορεί να καταστρέψει το σπίτι σας – Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια
αλεξοπούλου
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
Η κα Αλεξοπούλου, επιχειρώντας να απαντήσει σε ερώτημα του δημοσιογράφου για το εάν οι εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 800 ευρώ το μήνα μπορούν να...
Αδιανόητη δήλωση βουλεύτριας για τους εκπαιδευτικούς – «Το τζάμπα πέθανε»
πινακιδα
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους
Στο μικρό χωριό Παύλιανη στη Φθιώτιδα υπάρχει μια πινακίδα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, χαρίζοντας γέλιο σε όποιον την αντικρίζει.
Παύλιανη: Η πινακίδα που "διαλέγει" ποιος έχει προτεραιότητα στους δρόμους