naugio-prosfiges
Εντεκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Δεκαοκτώ ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες περιλαμβάνονται μεταξύ των 80 διασωθέντων του ιστιοφόρου σκάφους που συγκρούστηκε στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των 15 αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ ενώ έντεκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες.

«Πνίγηκαν πέντε άτομα μπροστά μου»

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε οτι η βάρκα, όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα εξήγησε και ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Όπως ανέφερε, η βάρκα εξέπεμψε σήμα SOS κατά τις 8 το βράδυ, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και εν τέλει το σκάφος κατέληξε να παρασυρθεί από τα κύματα και να προσκρούσει σε μεγάλου μεγέθους βράχια!

Η μαρτυρία κατοίκου

Κάτοικος των Κυθήρων μίλησε στο OPEN χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "πρωτόγνωρη" προσθέτοντας ότι "δεν περιγράφεται". Στη συνέχεια ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο σημείο που έγινε το ναυάγιο λέγοντας πως "είναι λίγο έξω από το λιμάνι, αλλά ίσως είναι το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να είχε πέσει", καθώς εκεί βρίσκονται ιδιαίτερα άγρια βράχια και το σκάφος δεν είχε δυνατότητα να φύγει από πουθενά.

"Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται", συνέχισε ο κ. Πρωτοψάλτης, καθώς τα θύματα δεν μπορούσαν να κρατηθούν από πουθενά, διότι το κύμα τους χτύπαγε στα βράχια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ξεπεράστηκε κάθε όριο: Χιλιάδες παίρνουν online Proficiency σε 1 ημέρα ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 10/5

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα