naugio-prosfiges
Εντεκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

Δεκαοκτώ ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες περιλαμβάνονται μεταξύ των 80 διασωθέντων του ιστιοφόρου σκάφους που συγκρούστηκε στα βράχια στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι Κυθήρων με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Οι έρευνες του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό των 15 αγνοουμένων συνεχίζονται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ ενώ έντεκα από τους διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο επέβαιναν συνολικά 95 μετανάστες.

«Πνίγηκαν πέντε άτομα μπροστά μου»

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Κοκκάλας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε οτι η βάρκα, όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Όσα εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα εξήγησε και ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα».

Όπως ανέφερε, η βάρκα εξέπεμψε σήμα SOS κατά τις 8 το βράδυ, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες και εν τέλει το σκάφος κατέληξε να παρασυρθεί από τα κύματα και να προσκρούσει σε μεγάλου μεγέθους βράχια!

Η μαρτυρία κατοίκου

Κάτοικος των Κυθήρων μίλησε στο OPEN χαρακτηρίζοντας την κατάσταση "πρωτόγνωρη" προσθέτοντας ότι "δεν περιγράφεται". Στη συνέχεια ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στο σημείο που έγινε το ναυάγιο λέγοντας πως "είναι λίγο έξω από το λιμάνι, αλλά ίσως είναι το δυσκολότερο σημείο που θα μπορούσε να είχε πέσει", καθώς εκεί βρίσκονται ιδιαίτερα άγρια βράχια και το σκάφος δεν είχε δυνατότητα να φύγει από πουθενά.

"Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται", συνέχισε ο κ. Πρωτοψάλτης, καθώς τα θύματα δεν μπορούσαν να κρατηθούν από πουθενά, διότι το κύμα τους χτύπαγε στα βράχια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kinito
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
Ένα από τα πιο συχνά και εκνευριστικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος με το smartphone του είναι να σταματήσει ξαφνικά να φορτίζει.
Γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει: Τι μπορεί να φταίει και πώς να το αντιμετωπίσεις
tilepaixnidi
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
Η ελληνική τηλεόραση έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των δεκαετιών πλήθος τηλεπαιχνιδιών που κατάφεραν να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη του κοινού.
Τα πιο αξέχαστα τηλεπαιχνίδια της ελληνικής τηλεόρασης
jim rogers
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα
Η σημασία της προσεκτικής παρατήρησης και της έγκαιρης διάγνωσης φάνηκε μέσα από την ιστορία ενός 55χρονου άνδρα που ζει στην Αυστραλία.
Η λεπτομέρεια που οδήγησε στη διάγνωση άνοιας ενός 55χρονου άνδρα