limeniko
Διπλή τραγωδία με θύματα, για ακόμα μια φορά, μετανάστες που προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη μοίρα τους και να βρουν ένα καλύτερο αύριο αλλά άφησαν τη τελευταία τους πνοή στο Αιγαίο.

Δυο νέες τραγωδίες σημειώθηκαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου όπου οι ομάδες διάσωσης μαζεύουν όλη νύχτα πτώματα μεταναστών και ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται.
 

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη

Στη Λέσβο, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης ενημερώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη από τον Ελληνικό Στρατό για βυθισμένη λέμβο στην οποία επέβαινε μεγάλος αριθμός μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 7 μποφόρ.

Κατά δήλωση των επιβαινόντων, στο σκάφος επέβαιναν περίπου σαράντα άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εννέα άτομα και έχουν ανασυρθεί δεκαπέντε πτώματα, ενώ βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή.

metanastes

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Ιστιοπλοϊκό με μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια

Ναυάγιο έξω από το λιμάνι του Διακοφτίου, στα Κύθηρα, ιστιοφόρου με περίπου 95 πρόσφυγες είχαμε το βράδυ της Τετάρτης. Επικρατούν ισχυροί άνεμοι, έντασης 8 μποφόρ με ριπές 10 μποφόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Λιμενικού το ιστιοφόρο προσέκρουσε στα βράχια και διαλύθηκε. Οι επιβαίνοντες είχαν προλάβει πριν τη πρόσκρουση να καλέσουν σε βοήθεια καθώς βρίσκονταν σε κίνδυνο. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχει ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΦ) του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού. 

Σε 80 ανέρχονται οι διασωθέντες μετανάστες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας