ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ
Με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή» θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς .

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς. Πρόκειται για αυτό που είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και το οποίο αναμένεται ξεκινήσει έως το τέλος του 2022.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους από 800 έως 1.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έχει ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022.

Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020.

Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη - Κυριάκος Μητσοτάκης στο παράρτημα Λευκωσίας
Ζαχαράκη για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Μεταρρύθμιση που γίνεται πράξη»
Εγκαίνια στο Ελληνικό: Νέο κεφάλαιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα - «Περισσότερες επιλογές για τους νέους μέσα από τη διεθνοποίηση»
Ζαχαράκη για Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: «Μεταρρύθμιση που γίνεται πράξη»
Σκάκι
Σκάκι και Μουσική: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο
Σκάκι και μουσική: Masterclass - διάλεξη του μετρ του σκακιού και καθηγητή μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης Αχιλλέα Ζωγράφου με τη συμμετοχή...
Σκάκι και Μουσική: Εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο