ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Με το μοντέλο «Αλλάζω Συσκευή» θα «τρέξει» το νέο πρόγραμμα επιδότησης που σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντικατάσταση του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς .

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση θερμοσιφώνων ρεύματος με ηλιακούς. Πρόκειται για αυτό που είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και το οποίο αναμένεται ξεκινήσει έως το τέλος του 2022.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης θα δίνει στους δικαιούχους από 800 έως 1.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το repowerEU, ενώ σύμφωνα με τις εξαγγελίες θα έχει ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022.

Το πιο πιθανό είναι οι επιδοτήσεις να δοθούν με συγκεκριμένα κριτήρια – εισοδηματικά και κοινωνικά – αντίστοιχα με εκείνα που ίσχυσαν στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr μέσα στον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, δικαιούχοι ήταν τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα μετά το 2005, με ΑΦΜ και κωδικούς Taxisnet και υπέβαλαν φορολογική δήλωση για το 2020.

Κάθε ενδιαφερόμενος υπέβαλε μία αίτηση για μία και μόνο κατοικία, η οποία είτε είναι η κύρια είτε η δευτερεύουσα (ιδιόκτητη, ενοικιασμένη ή παραχωρημένη) και με ενεργή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katalipsi
Χανιά: Ο διευθυντής γυμνασίου έστειλε 15 μαθητές και τους γονείς τους στον Εισαγγελέα για κατάληψη
Θύελλα αντιδράσεων στη σχολική κοινότητα: Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων 15 παιδιά μετά από επώνυμη μήνυση διευθυντή
Χανιά: Ο διευθυντής γυμνασίου έστειλε 15 μαθητές και τους γονείς τους στον Εισαγγελέα για κατάληψη
ιτυε
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην Παιδεία: Τεχνητή νοημοσύνη, ηχητικά βιβλία και «panic button» στα σχολεία
Το ελληνικό σχολείο αλλάζει: Το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» παρουσίασε τον ψηφιακό οδικό χάρτη 2025–2030
ισρτ
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ
Παγκόσμιος Στολίσκος Αλληλεγγύης: Σοκάρουν οι εικόνες με τους δεμένους ακτιβιστές και τους 19 Έλληνες
Σοκ προκαλεί βίντεο με βασανισμούς των ακτιβιστών του Flotilla από ακροδεξιό υπουργό του Ισραήλ