Φθινοπωρινοί προορισμοί χωρίς αυτοκίνητο για μικρές αποδράσεις
Πέντε προορισμοί για αξέχαστες φθινοπωρινές εκδρομές χωρίς αυτοκίνητο

Η έναρξη ενός Οκτωβρίου που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι λίγο πιο ελεύθερος από τους προηγούμενους, μας προδιαθέτει θετικά για την αναζήτηση φθινοπωρινών προορισμών, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Στο παρελθόν, έχουμε αναφερθεί στους προορισμούς για φθινοπωρινή εκδρομή κοντά στην Αθήνα, όπου μπορεί κανείς να φτάσει με το αυτοκίνητο, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένες επιλογές για εκείνους που θέλουν να αποδράσουν αλλά δε διαθέτουν κάποιο μεταφορικό μέσο.

Όπως είναι λογικό, για τέτοιου είδους εξορμήσεις ενδείκνυνται τα μικρά νησιά, τα οποία μπορεί κανείς να τα προσεγγίσει με το πλοίο και στη συνέχεια να τα γυρίσει με τα πόδια.

Ίσως σε μία πρώτη ανάγνωση, μία φθινοπωρινή εκδρομή σε κάποιο νησί να φαντάζει ως ανορθόδοξη ιδέα, εντούτοις αφενός ο καλός καιρός, αφετέρου η άγρια ομορφιά των ελληνικών μας νησιών καθιστούν ορισμένα από τα νησάκια της χώρας μας ως πρώτης τάξεως προορισμούς για μια χαλαρή απόδραση.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα από τα πρώτα νησιά που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε προορισμούς χωρίς αυτοκίνητο. Η εγγύτητά της με το λιμάνι του Πειραιά και η αρχοντική, αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα της είναι μόνο δύο από τα πολυάριθμα ατού της. Φυσικά, τα αυτοκίνητα απαγορεύονται στο νησί, στο οποίο άνετα θα μπορέσετε να περιηγηθείτε με τα πόδια.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ό,τι πρέπει για μια μικρή απόδραση κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, καθώς η όμορφη αρχιτεκτονική τους αλλά και η φυσική τους ομορφιά είναι παντός καιρού. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι μετά το καλοκαίρι, η δεύτερη περίοδος κατά την οποία το νησί βουλιάζει, είναι η σεζόν Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Τα ωραία μπαράκια, το εκλεκτό φαγητό και τα μαγευτικά τοπία, σίγουρα θα σας δημιουργήσουν την ανάγκη να επισκέπτεστε τις Σπέτσες κάθε χρόνο!

Τριζόνια Φωκίδας

Ένα λιγότερο γνωστό, αλλά εξίσου εντυπωσιακό με τα προαναφερθέντα, νησί είναι και τα μικροσκοπικά Τριζόνια, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Πελοπόννησο και αποτελούν και το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού Κόλπου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σπίτια του νησιού δεν ξεπερνούν τα 50, τα Τριζόνια είναι ιδιαίτερα χαλαρά το φθινόπωρο, σχεδόν αποκομμένα από τον πολιτισμό και έτσι ενδείκνυνται για αξέχαστες στιγμές ηρεμίας.

Αγκίστρι

Εάν και είναι διάσημο κυρίως για τις ονειρεμένες παραλίες του, το Αγκίστρι θα σας μαγέψει και το φθινόπωρο, με την καταπράσινη, οργιάζουσα φύση του και τα αμέτρητα μονοπάτια προς εξερεύνηση που θα απολαύσει ο κάθε λάτρης της πεζοπορίας. Φυσικά, δε θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για να γυρίσετε το μικρό αυτό νησάκι, ενώ πρόκειται και για έναν από τους πιο οικονομικούς προορισμούς, ιδίως κατά τη φθινοπωρινή περίοδο.

Πηγή: ieidiseis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκτονία
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
Σαν σήμερα, 19 Μαρτίου του 1644, περίπου 200 άνθρωποι, αυτοκτόνησαν ως ένδειξη αφοσίωσης στον αυτοκράτορα Τσόνγκζεν
Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία – Πως 200 άνθρωποι ακολούθησαν στον θάνατο τον ηγέτη τους
pierrakakis
Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Τι θα γίνει στα σχολεία στις 4 Απριλίου 2024, σύμφωνα με την Εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που υπογράφει ο ΓΓ Γιάννης Κατσαρός
Υπουργείο Παιδείας: Τι θα γίνει την Πέμπτη 4 Απριλίου στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
naxos
Ο 14χρονος μαθητής που είναι και βοσκός και τα προλαβαίνει όλα!
Ξύπνημα τα ξημερώματα και δουλειά ως βοσκός στο πλευρό του πατέρα του για αρχή. Αμέσως μετά το σχολείο και στη συνέχεια διάβασμα για να είναι...
Ο 14χρονος μαθητής που είναι και βοσκός και τα προλαβαίνει όλα!