σούζαν ίτον
Το στυγερό έγκλημα αναβιώνει, αύριο Πέμπτη, στην αίθουσα του Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά.

Η 60χρονη βιολόγος Σούζαν Ίτον δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2019 στην Κρήτη, όπου βρισκόταν για ένα επιστημονικό συνέδριο.

Το έγκλημα είχε σοκάρει όλο τον κόσμο, με τα παγκόσμια και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να ασχολούνται εκτενώς και να τονίζουν την ωμότητα της δολοφονίας και των αλλεπάλληλων βιασμών εις βάρος της.

Αύριο αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Την ημέρα της εξαφάνισής της, στις 2 Ιουλίου 2019, η Ίτον είχε βγει για τζόκινγκ και ο 27χρονος (τότε) ντόπιος, την εντόπισε στο δρόμο οδηγώντας και τη χτύπησε με το αυτοκίνητό του. Ο ίδιος προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και η γυναίκα αντιστάθηκε, αλλά εκείνος φράζοντάς της τους αεραγωγούς, την άφησε αναίσθητη, την τοποθέτησε στο πορτμπαγκάζ και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε.

Στο ίδιο σημείο την βίασε πολλαπλές φορές και ύστερα την δολοφόνησε, ολοκληρώνοντας την τερατώδη του πράξη πετώντας το σώμα της σε ένα φρεάτιο, τέως καταφύγιο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ύψος πτώσης ήταν 7 μέτρα και η άτυχη γυναίκα σφήνωσε σε ένα σημείο και εν τέλει απεβίωσε από ασφυξία.

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε στις 8 Ιουλίου από δύο ερασιτέχνες σπηλαιολόγους και οι αρχές κατάφεραν να βρουν το δράστη μέσω της λήψης του σήματος του κινητού του, το οποίο και έδωσε στίγμα μέσα από την σπηλιά την ημέρα που η Σούζαν Ίτον εξαφανίστηκε.

Ο γυναικοκτόνος συνελήφθη και ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του. Σε παλαιότερη απολογία του έκανε λόγο για ατύχημα και όχι για δολοφονία, πέφτοντας σε αντιφάσεις με τις αρχικές του καταθέσεις.

Καταδίκη και εκ νέου εκδίκαση

Ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάρυναν, είχε κριθεί πρωτόδικα ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον το καλοκαίρι του 2019 στα Χανιά.

Η επταμελής έδρα, τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι, του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου, με δεδομένο τα αποδεικτικά στοιχεία και τις μαρτυρικές καταθέσεις κατά την ακροαματική διαδικασία, καταδίκασαν τον Οκτώβριο 2020, τον 28χρονο (τότε) από τον Ταυρωνίτη Χανίων, σε: "Ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, 13 χρόνια για το βιασμό και 4 μήνες για την οπλοκατοχή", χωρίς να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό.

Ο ίδιος ο δολοφόνος τον Αύγουστο του 2019, ένα μήνα μετά τη φρικτή δολοφονία της Σούζαν Ίτον, έγραψε ένα γράμμα στην οικογένεια της βιολόγου μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του, τις οποίες και δεν μπόρεσε να ελέγξει.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεσης για την άγρια δολοφονία της διακεκριμένης επιστήμονος, στην αίθουσα του Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!