power-pass
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega ανέφερε πως «έχουμε την εικόνα ότι την Δευτέρα, θα γίνει η καταβολή του power pass».

Αύριο Δευτέρα, 26 Ιουνίου, πρόκειται να καταβληθούν στους δικαιούχους τα χρήματα του Power pass 2 (επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος) που αντιστοιχούν στον μήνα Ιούνιο.

Το alfavita.gr υπενθυμίζει ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε καταβάλει το σχετικό επίδομα για το εξάμηνο Δεκεμβρίου-Μαΐου (Power pass 1), όμως πολλοί εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ήρθαν στους καταναλωτές τον Ιούνιο. Το αποτέλεσμα ήταν η κυβέρνηση να αναγκαστεί να προβεί σε τροποποίηση της σχετικής διάταξης, ώστε να συμπεριληφθεί κι αυτός ο μήνας στο επίδομα ενίσχυσης.

Ωστόσο, η καταβολή του Power pass 2 για τον μήνα Ιούνιο έχει αργήσει χαρακτηριστικά να διευθετηθεί, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να αιτιολογεί την καθυστέρηση λέγοντας ότι οφείλεται σε έναν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που «δεν είχε δώσει ακόμη στο σύστημα όλα τα στοιχεία».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα εκκαθαριστικά για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος στο Power pass 1 (Δεκεμβρίου-Μαΐου) έκρυβαν δυσάρεστες εκπλήξεις στους καταναλωτές, καθώς η κάλυψη του αυξημένου κόστους στους οικιακούς λογαριασμούς πέρασε μέσα από διάφορα «φίλτρα» που μείωσαν σημαντικά το τελικό ποσό καταβολής. Μοιραία, για το Power pass 2 που θα καταβληθεί αύριο Δευτέρα, πολλοί καταναλωτές κρατούν... μικρό καλάθι.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diathiki_klhronomia
Αλλάζουν τα κληρονομικά: Τι προβλέπεται πλέον όταν δεν υπάρχει διαθήκη
Νέα ρύθμιση στο Κληρονομικό Δίκαιο δίνει τη δυνατότητα στους κληρονόμους να μοιράζουν την περιουσία με κοινή συμφωνία, περιορίζοντας γραφειοκρατία,...
Αλλάζουν τα κληρονομικά: Τι προβλέπεται πλέον όταν δεν υπάρχει διαθήκη
viasmos
Θεσσαλονίκη: Έσκισε τη μπλούζα 33χρονης κα τη θώπευσε - Τον ξυλοκόπησε ο σύντροφός της
Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο
Θεσσαλονίκη: Έσκισε τη μπλούζα 33χρονης κα τη θώπευσε - Τον ξυλοκόπησε ο σύντροφός της