Γιάννης Αντετοκούνμπο ταινία
«Naija Odyssey»: Η συγκλονιστική μίνι ταινία για το ταξίδι του «Greek Freak» με αναφορές στην Οδύσσεια του Ομήρου - «Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαι ανάμεσα σε κόσμους, κουλτούρες. Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν, κάθε άτομο που μου είπε ότι είναι εντάξει να είμαι στην μέση»

Συγκλονίζει η μίνι ταινία, διάρκειας 12 λεπτών, με τίτλο «Naija Odyssey» για το ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μέχρι ο ίδιος να γίνει ο «Greek Freak».

Ο Έλληνας super star του NBA την ιστορία του, η οποία συνοδεύτηκε με κομμάτια από την Οδύσσεια του Ομήρου..

Στο βίντεο υπάρχουν συνεχείς αναφορές σε Ελλάδα και Νιγηρία, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να διηγείται την ιστορία του,  χωρισμένη σε τέσσερα κεφάλαια, με το κάθε ένα να έχει τίτλο που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Η μίνι ταινία ξεκινά με την μητέρα του Γιάννη, Βερόνικα, να ζητάει από τη μούσα να τραγουδήσει για αυτήν την ιστορία του ανθρώπου από τους πολλούς, σε ένα κομμάτι από την Οδύσσεια, με ένα παιδί να τρέχει πάνω στο νερό. Είναι η καλύτερη εισαγωγή.

«Γιάννης, The Greek Freak. Αυτό είναι το όνομα που μου έδωσε ο κόσμος. Όλα όσα είμαι, απλά σε ένα όνομα. Μία χώρα. Αλλά δεν είμαι εγώ. Δεν ειναι όλα όσα είμαι. Ποιος είμαι; Υπήρχαν στιγμές που ούτε εγώ δεν ήξερα», ξεκινάει την αφήγησή του ο star των Bucks, προλογίζοντας ο ίδιος την μίνι ταινία.

Ο Γιάννης μιλάει για τις πρώτες του μέρες στο Μιλγουόκι, όπου τού έλειπε η οικογένειά του, ενώ ακολουθεί η διήγηση για τη ζωή του στα Σεπόλια ως παιδί, όταν ήθελε να φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ανδρών.

«Στην Ελλάδα ήμουν Νιγηριανός. Στη Νιγηρία ήμουν Έλληνας. Ζούσα στην μέση. Ανάμεσα σε δύο χώρες, δύο ταυτότητες. Δεν είχα κάτι να με δένει με το σπίτι. Μου δίδαξαν να βρίσκω δύναμη στις ρίζες μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο ίδιος αναφέρει ακόμα: «Οι γονείς μας δεν μπορούσαν να μας πάνε στη Νιγηρία, έτσι έφεραν τη Νιγηρία στην Ελλάδα. Χάρη σε αυτούς ήξερα πως έμοιαζε, πώς μύριζε, τι γεύση είχε. Με έκαναν να καταλάβω ότι μπορώ να είμαι 100% Νιγηριανός, αλλά να είμαι ακόμα Έλληνας. Πάντα βρισκόμασταν ανάμεσα σε δύο κουλτούρες».

«Οι γονείς μου είναι από διαφορετικές εθνικότητες στη Νιγηρία, με άλλες γλώσσες. Ξέρουν πως είναι να είσαι στην μέση. Ο πατέρας μου έλεγε ότι αν δεν μιλάμε Γιορούμπα, δεν θα μιλάμε Ίγκμπο. Έτσι μιλούσαμε ελληνικά», αναφέρει ο «Greak Freak» και συνεχίζει:

«Στα Γιορούμπα, το όνομά μου "Αντετοκούνμπο", σημαίνει ότι στέμμα γύρισε από το εξωτερικό. Θέλω να μείνω πιστός στο όνομά μου, θέλω οι άνθρωποί μου να με δουν».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καταλήγει συγκλονίζοντας:

«Σε όλη την ζωή μου οι άνθρωποι προσπάθησαν να μου πουν ποιος είμαι. Αυτός που θα έπρεπε να είμαι. Από πού θα έπρεπε να κατάγομαι. Αλλά για μένα, για τόσες πολλές οικογένειες με ιστορία σαν την δική μου, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση.

Είμαι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είμαι ανάμεσα σε κόσμους, κουλτούρες. Αυτό που είμαι, είναι μεγαλύτερο από ένα πράγμα, μία χώρα, μία ιδέα. Είμαι όλοι οι άνθρωποι που με καθοδήγησαν, κάθε άτομο που μου είπε ότι είναι εντάξει να είμαι στην μέση. Μπορώ να είμαι Έλληνας και Νιγηριανός. Μπορώ να ανήκω σε περισσότερες από μία κοινότητες. Περισσότερα από ένα σπίτια.

Αν παραμείνεις συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που σε οδηγούν, δεμένος στις ρίζες σου, θα ξέρεις πάντα ποιος είσαι. Πάντα θα είσαι κάτι περισσότερο από τον εαυτό σου. Αντιπροσωπεύεις κάτι μεγαλύτερο. Αντιπροσωπεύεις εμάς. Όλους εμάς. Δεν υπάρχει κανείς σαν εμάς».

Δείτε τη μίνι-ταινία:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα