psomi
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
23% αυξήθηκε τιμή του ψωμιού τον Αύγουστο - Φρατζόλα ακόμα και με 1,20€ - «Αυξηθήκαν οι πρώτες ύλες πάρα πολύ σχεδόν έχουν διπλασιαστεί και αλλά έχουν πάρει παραπάνω από διπλή αύξηση, σε σουσάμια σε βούτυρα σε λάδια..(φλασια)»

Κατά 23% αυξήθηκε τιμή του ψωμιού τον Αύγουστο, καθώς η φρατζόλα «άγγιξε» ακόμα και το 1,20€. Πολλοί καταναλωτές πλέον αγοράζουν ψωμί μέρα παρά μέρα ενώ άλλοι μπαίνουν στην διαδικασία να φτίαξουν το δικό τους στο σπίτι.

Σύμφωνα με το Mega, τον Αύγουστο, η τιμή του κιλού αυξήθηκε κατά 22.8%.. και κοστίζει πλέον έως και τρία ευρώ ανάλογα με το είδος και το σημείο πώλησης. Την φρατζόλα την βρίσκει ο καταναλωτής από 0.90 λεπτά έως 1.20 ευρω.

«Αυξηθήκαν οι πρώτες ύλες πάρα πολύ σχεδόν έχουν διπλασιαστεί και αλλά έχουν πάρει παραπάνω από διπλή αύξηση, σε σουσάμια σε βούτυρα σε λάδια..(φλασια).Οι καθημερινοί πελάτες έχουν μειωθεί πάρα πολύ τουλάχιστον κατά 25% μην σου πω και 30%», τόνισε αρτοποιός.

Το ράλι των αυξήσεων στις τιμές του ψωμιού έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες της αγοράς δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί. Αντίθετα έρχονται και νέες αυξήσεις καθώς οι τιμές της ενέργειας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και το σιτάρι από την Ουκρανία έρχεται με το σταγονόμετρο.

«Χρυσό» το ψωμί

Τα δέκα λίτρα του ηλιέλαιου κόστιζαν για τους επαγγελματίες 10 ευρώ, φέτος τα αγοράζουν 33. Το ένα σακί αλεύρι, δηλαδή 25 κιλά, από 12 ευρώ εκτοξεύτηκαν στα 24. Το βούτυρο, από 5,50 ευρώ το κιλό, πλέον πωλείται στα 8,50, το σουσάμι από 1,60 το κιλό έφτασε στα 2,80.

Στα ύψη οι τιμές στις πρώτες ύλες:

  • Ηλιέλαιο 10Lt : 10€ => 33€
  • Αλεύρι: 25 Kg: 12€ => 24€
  • Βούτυρο 1 Kg : 5,50€ => 8,50€
  • Σουσάμι 1 Kg: 1,60€ => 2,80€

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το ψωμί στην Ουγγαρία αυξήθηκε από πέρυσι κατά 66%, στη Λιθουανία κατά 33%, στην Ολλανδία κατά 10%, στη Γαλλία κατά 8%.

«Τα κόστη μας έχουν διπλασιαστεί η ενέργεια είναι συν 150% παρά τις επιδοτήσεις, δύσκολα τα πράγματα», σημείωσε η πρόεδρος σωματείων αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Οι αρτοποιοί κάνουν λόγο για έναν δύσκολο χειμώνα επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν μπει τα πρώτα λουκέτα καθώς αδυνατούν να απορροφήσουν στο σύνολό τους τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lockdown: Επιστρέφει η Ελεγχόμενη Στάθμευση στην Αθήνα
Νέα ρύθμιση για πάρκιγνκ: Προς παράταση η δωρεάν στάθμευση για ορισμένα οχήματα
Νομοσχέδιο του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προβλέπει επέκταση του μέτρου έως το 2026 – Αναμένεται η τελική απόφαση της Βουλή των Ελλήνων
Νέα ρύθμιση για πάρκιγνκ: Προς παράταση η δωρεάν στάθμευση για ορισμένα οχήματα
παοκ
Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου Κλεομένη: «Μην αφήσετε τη σιωπή να σκεπάσει το έγκλημα»
Έκκληση για σεβασμό στη μνήμη του νεαρού που σκοτώθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης – Ζητά να σταματήσει η προβολή του βίντεο της επίθεσης
Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου Κλεομένη: «Μην αφήσετε τη σιωπή να σκεπάσει το έγκλημα»
ξυλο
Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ (Βίντεο)
Το επεισόδιο καταγράφηκε σε βίντεο και προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΟΑΣΘ – Σε διαθεσιμότητα ο οδηγός και παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο
Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Οδηγός λεωφορείου πιάστηκε στα χέρια με οδηγό ΙΧ (Βίντεο)