ilektriko revma
Κλιμακωτή επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα - Επιδότηση και για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Tο πρωί της Τετάρτης, ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης

Στο μέτωπο της ενέργειας, «κλείδωσαν» τα μέτρα για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι κλιμακωτή, ενώ επιδότηση θα δοθεί και για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Tο πρωί της Τετάρτης, ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης για ρεύμα και φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νέες τιμές ρεύματος αλλά και νέος μηχανισμός ενισχύσεων προβλέπεται από τον Οκτώβριο.

Προβλέπονται τρεις κλίμακες, με την επιδότηση να μειώνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση. Το πρώτο κλιμάκιο με τη μεγαλύτερη επιδότηση θα καλύπτει έως και 500 κιλοβατώρες το μήνα. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Σφαίρα», ο πρωθυπουργός δήλωσε πως το νέο μοντέλο επιδοτήσεων δίνει κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, αναγνωρίζοντας όμως ότι πρέπει να στηριχθούν νοικοκυριά, που έχουν ως μόνη πηγή θέρμανσης το ρεύμα.

«Ένα νοικοκυριό το οποίο έκαιγε 500 κιλοβατώρες το μήνα, έβαζε μια θερμάστρα για να θερμανθεί, βρέθηκε με αδιανόητα υψηλούς λογαριασμούς. Είπαμε, λοιπόν, αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα και όσοι έχουν μεγάλες καταναλώσεις, αν τις μειώσουν κατά 15% σε σχέση με πέρυσι θα επιβραβεύονται λαμβάνοντας την επιδότηση της χαμηλότερης κλίμακας κατανάλωσης. Η επιδότηση θα καλύπτει το σύνολο της επιπλέον επιβάρυνσης για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο.

Για δυσκολίες στην εφαρμογή του προβλεπόμενου μπόνους της μείωσης κατανάλωσης ρεύματος έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, Κώστας Μανιάτης.

Για επιδότηση της αισχροκέρδειας κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι η αγορά ενέργειας χρήζει μόνιμων παρεμβάσεων, όπως η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

“Υπάρχει κύμα κρατικοποιήσεων στην ενέργεια σε Γαλλία Γερμανία. Στην Ολλανδία μπαίνει πλαφόν στην ενέργεια. Όποιος πιστεύει ότι το κράτος δεν πρέπει να παρέμβει στηρίζει την αισχροκέρδεια” δήλωσε ο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Οριζόντια θα είναι η επιδότηση και για το φυσικό αέριο, με στόχο την συγκράτηση της τιμής κάτω από τα 15λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας Κλάους Ρέγκλιγκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας