Ιερέας σε εκκλησία
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στο εδώλιο 6 μοναχοί για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν ο ηγούμενος και πέντε μοναχοί Ιεράς Μονής του Πηλίου, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που είχαν σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο ηγούμενος και οι μοναχοί διένειμαν σε πιστούς ημερολόγιο τσέπης (με τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιαστείς»), το οποίο περιείχε στις πρώτες σελίδες, δηλώσεις γιατρών του εξωτερικού και στις τελευταίες συμβουλές που απέτρεπαν τους πιστούς από τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Για το θέμα, που γνωστοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2022 είχε ζητηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία ολοκληρώθηκε και η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση άσκησε δίωξη κατά των μοναχών, ενώ αποσύρθηκε η μήνυση και δεν ασκήθηκε δίωξη κατά του εκδότη του ημερολογίου, που φέρεται να είναι μονή του Αγίου Όρους, όπου υπάγεται το μοναστήρι στο Πήλιο.

Όπως αναφερόταν στο μίνι ημερολόγιο «η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, αρχιεπίσκοποι – μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών, το εμβόλιο», ενώ νομικός δήλωσε ότι με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος.

Με βάση το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όποιος δημοσίως διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, που είναι ικανές να προκαλέσουν σύγχυση ή φόβο στον πολίτη και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο σύστημα υγείας, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών ως πέντε ετών και χρηματική ποινή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα