Ιερέας σε εκκλησία
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Στο εδώλιο 6 μοναχοί για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου θα καθίσουν ο ηγούμενος και πέντε μοναχοί Ιεράς Μονής του Πηλίου, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που είχαν σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο ηγούμενος και οι μοναχοί διένειμαν σε πιστούς ημερολόγιο τσέπης (με τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιαστείς»), το οποίο περιείχε στις πρώτες σελίδες, δηλώσεις γιατρών του εξωτερικού και στις τελευταίες συμβουλές που απέτρεπαν τους πιστούς από τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του Covid 19.

Για το θέμα, που γνωστοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2022 είχε ζητηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου, η οποία ολοκληρώθηκε και η εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση άσκησε δίωξη κατά των μοναχών, ενώ αποσύρθηκε η μήνυση και δεν ασκήθηκε δίωξη κατά του εκδότη του ημερολογίου, που φέρεται να είναι μονή του Αγίου Όρους, όπου υπάγεται το μοναστήρι στο Πήλιο.

Όπως αναφερόταν στο μίνι ημερολόγιο «η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, αρχιεπίσκοποι – μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών, το εμβόλιο», ενώ νομικός δήλωσε ότι με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος.

Με βάση το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όποιος δημοσίως διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, που είναι ικανές να προκαλέσουν σύγχυση ή φόβο στον πολίτη και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του στο δημόσιο σύστημα υγείας, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 μηνών ως πέντε ετών και χρηματική ποινή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Καραχάλιος
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»
Ο Νίκος Καραχάλιος απαντά στη μήνυση της Μαρίας Καρυστιανού και του Θανάση Αυγερινού, προαναγγέλλοντας νομικές κινήσεις και μάρτυρα υπεράσπισης τον...
Καραχάλιος για μήνυση Καρυστιανού: «Ετοιμάζουμε νομική απάντηση – Μάρτυρας ο Μητσοτάκης»
βανδάλισαν το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας
3ο Γυμνάσιο Λάρισας: Καταστροφές για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες – Ξήλωμα μαρμάρων και καταστροφή θρανίων
Σοκ στο 3ο Γυμνάσιο Λάρισας – Άγνωστοι προκαλούν εκτεταμένες ζημιές μέσα στη νύχτα
3ο Γυμνάσιο Λάρισας: Καταστροφές για τέταρτη φορά μέσα σε λίγους μήνες – Ξήλωμα μαρμάρων και καταστροφή θρανίων
Ρατσιστική επίθεση σε τραμ
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ
Επίθεση σε τραμ: Νεαρή καταγγέλλει ότι δέχθηκε χτυπήματα και εξευτελισμό
«Μου έριξαν ποτά και με χτύπησαν σε κολώνα» – Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε τουρίστρια στο τραμ