sxoleio mathitria foto
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME
Ο κατηγορούμενος καθηγητής, ο οποίος μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει καν την καταγγέλλουσα

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 67χρονο καθηγητή Λυκείου, ο οποίος είχε καταγγελθεί από μαθήτρια για σεξουαλική παρενόχληση. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατάχρηση ανηλίκου, πράξεις που -σύμφωνα με τη δικογραφία- τελέστηκαν κατ' εξακολούθηση.

Η καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ο καθηγητής συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία. Κατόπιν αναβολών, όμως, προσδιορίστηκε ρητή δικάσιμος και τελικά η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα. Στο ακροατήριο εμφανίστηκε η 17χρονη μαθήτρια, η οποία κατέθεσε, περιγράφοντας τα όσα βίωσε και επαναδιατυπώνοντας την καταγγελία της.

Ο κατηγορούμενος καθηγητής, ο οποίος μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει καν την καταγγέλλουσα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολιτης
“Πόσο ωραίο είναι να είσαι έντιμος”!
«Αν δεν υπάρχουν κανόνες, αν δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, αν η παρανομία είναι τόσο γενικευμένη, τι ακριβώς πολιτεία και κοινωνία είμαστε;»
“Πόσο ωραίο είναι να είσαι έντιμος”!
Υπουργείο Παιδείας
Υπερωρίες: Εντολή για έλεγχο στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης
Έλεγχος νομιμότητας για τις υπερωρίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης – Έγγραφο του Υπηρεσιακού Γραμματέα
Υπερωρίες: Εντολή για έλεγχο στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εκπαίδευσης