Thumbnail
O δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας συνελήφθη μετά από πνιγμό λουόμενου στην παραλία, επειδή στην παραλία δεν υπήρχε ναυαγοσώστης

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή τη σύλληψη του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας, Κώστα Λέσση μετά από πνιγμό πολίτη στη Λευκίμμη στις 30 Αυγούστου 2022, ζητά αλλαγές στη ναυαγοσωστική νομοθεσία και απόδοση στους δήμους του συνόλου των πόρων που απαιτούνται, για να εφαρμοστεί η νέα ναυαγοσωστική πολιτική.

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας συγκαταλέγεται στους δεκάδες παραθαλάσσιους Δήμους «που δεν κατάφεραν αυτό το καλοκαίρι να βρουν ναυαγοσώστες σε όλη την Ελλάδα, παρότι οι υπηρεσίες τους προχώρησαν σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπει η νέα εθνική νομοθεσία».

Χαρακτηρίζει ως πράξη υπερβολική και πέραν πάσης λογικής το γεγονός της σύλληψης του δημάρχου και της απόδοσης σε αυτόν κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως εξηγεί, ενώ ο δήμαρχος προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την πρόσληψη ναυαγοσωστών καθώς και την προμήθεια σκαφών και του εξοπλισμού που απαιτείται, αυτός κηρύχθηκε άγονος, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην επαναπροκήρυξή του.

Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, η ΚΕΔΕ δεν παραλείπει να καταλογίσει προχειρότητα στη σχετική νομοθεσία, καθώς, όπως τονίζει, «αφήνει ουσιαστικά ακάλυπτους τους Δήμους και τις αιρετές διοικήσεις τους, οι οποίοι είδαν να τους μεταβιβάζεται μια ακόμη ευθύνη και αρμοδιότητα, χωρίς την απαραίτητη θεσμική “θωράκιση”».

” Είναι δεκάδες οι παραθαλάσσιοι Δήμοι που δεν κατάφεραν αυτό το καλοκαίρι να βρουν ναυαγοσώστες σε όλη την Ελλάδα, παρότι οι υπηρεσίες τους προχώρησαν σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες που προβλέπει η νέα εθνική νομοθεσία” τονίζει η ΚΕΔΕ και προσθέτει:

” Ανάμεσα σε αυτούς και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, ο οποίος ενώ προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την πρόσληψη ναυαγοσωστών καθώς και την προμήθεια σκαφών και του εξοπλισμού που απαιτείται, αυτός κηρύχθηκε άγονος, χωρίς φυσικά για την εξέλιξη αυτή να ευθύνεται ο Δήμαρχος, ο οποίος προχωρούσε στην επαναπροκήρυξή του. Αυτό προφανώς δεν ελήφθη υπόψη, με αποτέλεσμα μετά τον πνιγμό ενός συνανθρώπου μας να συλληφθεί ο Δήμαρχος και να του αποδοθούν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Πράξη κατά την άποψή μας υπερβολική και πέραν πάσης λογικής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Οι Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και επαγγελματική επιλογή. Η εισαγωγή τους, όμως, δεν εξαρτάται μόνο από τις Πανελλήνιες...
Στρατιωτικές σχολές: Οδηγός για Μαθητές Γ΄ Λυκείου και για γονείς υποψηφίων Στρατιωτικών Σχολών (Πανελλήνιες 2026)
Zhejiang-University
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Η Κίνα ανεβαίνει, τα αμερικανικά πανεπιστήμια αμφισβητούνται - Το Χάρβαρντ πέφτει στην τρίτη θέση – Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην κορυφή
Ανατροπή στο παγκόσμιο ακαδημαϊκό στερέωμα: Οκτώ κινεζικά πανεπιστήμια στην πρώτη δεκάδα, το Χάρβαρντ τρίτο
Τιμολόγιο ρεύματος της ΔΕΗ με ευρώ
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά
Δεν είναι οι συσκευές που δουλεύουν, αλλά εκείνες που «περιμένουν» – και ανεβάζουν αθόρυβα τον λογαριασμό
Το αόρατο λάθος που κάνει το σπίτι να καίει ρεύμα ακόμη κι όταν όλα είναι κλειστά