Thumbnail
Κλείνει τη βάση της στην Αθήνα η Ryanair - Τι υποστηρίζει η εταιρεία

Σε αποφάσεις που επηρεάζουν όσους αγαπούν τα ταξίδια στην Ελλάδα, αλλά και εκείνους που ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους, προχώρησε η Ryanair.

Μάλιστα, η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει τη βάση της στην Αθήνα τη χειμερινή σεζόν.

Συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, θα αποδεσμεύσει δύο αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», περιορίζοντας τα δρομολόγιά της σε 10 από 29 που ήταν προγραμματισμένα.

Η Ryanair θα διατηρήσει 10 δρομολόγια από Αθήνα προς Δουβλίνο, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη, Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα, μη σταθμεύοντας πλέον κανένα αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιπλέον, η ιρλανδική εταιρεία θα διατηρήσει τη βάση της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιεί δρομολόγια προς τη συμπρωτεύουσα και από τα Χανιά και από και προς τη συμπρωτεύουσα.

Οι λόγοι

Η Ryanair ισχυρίζεται ότι έλαβε αυτή την απόφαση λόγω μη ύπαρξης κινήτρων από τον ελληνικό αερομεταφορέα και τη Fraport Greece, που διαχειρίζεται κι άλλα περιφερειακά αεροδρόμια, ώστε να τονώσει την επιβατική της κίνηση τη χειμερινή περίοδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορεί την κυβέρνηση και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για διατήρηση μη ανταγωνιστικών χρεώσεων.

Τι υποστηρίζει η εταιρεία

«Σε μια εποχή που άλλες κυβερνήσεις και αεροδρόμια μειώνουν τις χρεώσεις και εισάγουν προγράμματα ανάκαμψης του τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει υψηλές χρεώσεις, καθιστώντας τα ελληνικά τέλη πρόσβασης μη ανταγωνιστικά» δήλωσε στο Capital.gr ο CEO της εταιρείας, Eddie Wilson.

«Ενώ φέτος το χειμώνα θα αναπτυχθούμε στην Πορτογαλία 21%, στην Ιταλία 19% και στην Ισπανία 17%, στην Ελλάδα η προσφερόμενη χωρητικότητα θα μειωθεί 40%» σχολίασε ο κ. Wilson, υποστηρίζοντας ότι η Ryanair, εάν και έχει υποβάλει αρκετές προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση, από τον Νοέμβριο του 2021, στις οποίες δεσμεύεται για διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης σε διάστημα 5 ετών, στα 10 εκατ. επιβάτες ετησίως, εντούτοις δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Η Ελλάδα είναι ένας θαυμάσιος και κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός, με εξαιρετικές επιδόσεις το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα πολλά αεροδρόμια να είναι κορεσμένα και να υπάρχει έλλειψη χρονοθυρίδων. Ωστόσο, για την ανάπτυξη της χειμερινής περιόδου κρίνεται, μεταξύ άλλων, αναγκαία η υιοθέτηση κινήτρων, ώστε η Ελλάδα και η Αθήνα να μην είναι εποχικός προορισμός» σχολίασε ο κ. Wilson.

«Η Ryanair αναπτύσσεται σημαντικά στην Ευρώπη. Με περισσότερες από 150 παραδόσεις νέων αεροσκαφών τα επόμενα 4 χρόνια, είναι σε θέση να προσφέρει ταχεία άνοδο επιβατών, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα και την προσβασιμότητα που απαιτείται για την τόνωση της ελληνικής τουριστικής αγοράς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους» κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σαϊτα στην Κόρινθο
Από γιορτή σε εφιάλτη: Δύο τραυματίες από αυτοσχέδια «σαΐτα» - 19χρονος ακρωτηριάστηκε

Ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο Βέλο Κορινθίας, όταν δύο νεαροί

Από γιορτή σε εφιάλτη: Δύο τραυματίες από αυτοσχέδια «σαΐτα» - 19χρονος ακρωτηριάστηκε
κτήριο ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 2026: 1.700 μόνιμες θέσεις χωρίς πτυχίο - Η προκήρυξη που «ανάβει φωτιές»
Μια προκήρυξη που αναμένεται να... απασχολήσει χιλιάδες υποψηφίους φέρνει το ΑΣΕΠ το 2026, προσφέροντας 1.700 μόνιμες θέσεις σε όλη τη χώρα για την...
ΑΣΕΠ 2026: 1.700 μόνιμες θέσεις χωρίς πτυχίο - Η προκήρυξη που «ανάβει φωτιές»