sifnos
Ο Φάρος αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς τους, μιας και οι τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες του, είναι ακύμαντες κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού

Βρίσκεται στη νότια Σίφνο και κατά το παρελθόν, μέχρι και το 1883, αποτελούσε το κεντρικό λιμάνι της, πριν αυτό μεταφερθεί στις Καμάρες. Πρόκειται για έναν υπέροχο κλειστό όρμο με την ονομασία Φάρος, που οφείλει το όνομά του στην αρχαία εγκατάσταση φάρου που υπήρχε πάνω στην παραλία για τη ναυσιπλοΐα και που στις μέρες μας βρίσκεται στα Ν.Α. της εισόδου στον όρμο, παράπλευρα στο μοναστήρι του Σταυρού.

Με βάση πάντα τις προτιμήσεις των επισκεπτών, ο Φάρος αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς τους, μιας και οι τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες του, είναι ακύμαντες κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα με τις ατελείωτες βουτιές στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά του, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τον καφέ ή το φαγητό τους πραγματικά εκεί που σκάει το κύμα.

Η παραλία του Φάρου βρίσκεται κεντρικά. Αριστερά της βρίσκει κανείς την παραλία της Φασολούς που καταλήγει στο μοναστήρι του Σταυρού και δεξιά της την παραλία του Γλυφού από όπου και ξεκινάει το πλακόστρωτο μονοπάτι για τη Χρυσοπηγή. Η λεπτή χρυσή άμμος, η σκιά από τα αρμυρίκια και οι λιγοστές ξαπλώστρες των γαλήνιων παραλιών του Φάρου, σε συνδυασμό με το πιο έντονο γαλάζιο χρώμα της ανοιχτής θάλασσας του Αιγαίου, μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, ενώ η θέα στο κατάλευκο μοναστήρι του ιερού βράχου είναι απλά μαγική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν ο τόπος αποτελούσε έναν ζωντανό οικισμό αγγειοπλαστών με πολλά αγγειοπλαστεία στην περιοχή, τα οποία στις μέρες μας δυστυχώς δεν υπάρχουν πια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κηδεία του Βασίλη Ρόζου
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ρίζο: Συντετριμμένη η Θεανώ Φωτίου στο Α' Νεκροταφείο
Συγγενείς, φίλοι και στελέχη του πολιτικού κόσμου αποχαιρέτησαν τον 48χρονο γιο της Θεανώς Φωτίου (Εικόνες)
Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ρίζο: Συντετριμμένη η Θεανώ Φωτίου στο Α' Νεκροταφείο
dikastirio.jpg
Υπ. Παιδείας: Πληρώνει αποζημίωση για μη διορισμό εκπαιδευτικού μετά από 14 χρόνια
Εκτέλεση δικαστικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης
Υπ. Παιδείας: Πληρώνει αποζημίωση για μη διορισμό εκπαιδευτικού μετά από 14 χρόνια
Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές: Απέσπασαν 5 βραβεία στο διεθνές συνέδριο MUN
Νέα Υόρκη: Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές - Απέσπασαν 5 βραβεία σε διεθνές συνέδριο
Στα κεντρικά του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 25 Έλληνες μαθητές: Απέσπασαν 5 βραβεία στο διεθνές συνέδριο MUN
Νέα Υόρκη: Στα κεντρικά του ΟΗΕ 25 Έλληνες μαθητές - Απέσπασαν 5 βραβεία σε διεθνές συνέδριο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιστολή Μητσοτάκη: Ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση στα social media για τους κάτω των 15
Ο Πρωθυπουργός προτείνει 5 μέτρα στην Πρόεδρο της Κομισιόν – Στόχος η θέσπιση «ψηφιακού ορίου ενηλικίωσης» σε όλη την ΕΕ έως το τέλος του 2026
Επιστολή Μητσοτάκη: Ζητά πανευρωπαϊκή απαγόρευση στα social media για τους κάτω των 15