sifnos
Ο Φάρος αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς τους, μιας και οι τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες του, είναι ακύμαντες κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού

Βρίσκεται στη νότια Σίφνο και κατά το παρελθόν, μέχρι και το 1883, αποτελούσε το κεντρικό λιμάνι της, πριν αυτό μεταφερθεί στις Καμάρες. Πρόκειται για έναν υπέροχο κλειστό όρμο με την ονομασία Φάρος, που οφείλει το όνομά του στην αρχαία εγκατάσταση φάρου που υπήρχε πάνω στην παραλία για τη ναυσιπλοΐα και που στις μέρες μας βρίσκεται στα Ν.Α. της εισόδου στον όρμο, παράπλευρα στο μοναστήρι του Σταυρού.

Με βάση πάντα τις προτιμήσεις των επισκεπτών, ο Φάρος αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς προορισμούς τους, μιας και οι τρεις συνεχόμενες αμμουδερές παραλίες του, είναι ακύμαντες κατά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα με τις ατελείωτες βουτιές στα υπέροχα κρυστάλλινα νερά του, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν τον καφέ ή το φαγητό τους πραγματικά εκεί που σκάει το κύμα.

Η παραλία του Φάρου βρίσκεται κεντρικά. Αριστερά της βρίσκει κανείς την παραλία της Φασολούς που καταλήγει στο μοναστήρι του Σταυρού και δεξιά της την παραλία του Γλυφού από όπου και ξεκινάει το πλακόστρωτο μονοπάτι για τη Χρυσοπηγή. Η λεπτή χρυσή άμμος, η σκιά από τα αρμυρίκια και οι λιγοστές ξαπλώστρες των γαλήνιων παραλιών του Φάρου, σε συνδυασμό με το πιο έντονο γαλάζιο χρώμα της ανοιχτής θάλασσας του Αιγαίου, μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, ενώ η θέα στο κατάλευκο μοναστήρι του ιερού βράχου είναι απλά μαγική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν ο τόπος αποτελούσε έναν ζωντανό οικισμό αγγειοπλαστών με πολλά αγγειοπλαστεία στην περιοχή, τα οποία στις μέρες μας δυστυχώς δεν υπάρχουν πια.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία – 19.500 υποθέσεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2025
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
δουκας
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»
«Η Αθήνα δεν μπορεί να λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο» – «Βόμβα» ο υπερτουρισμός για τον Δήμαρχο Αθηναίων
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ για Intellexa: Παρουσιαζόταν ως «one stop shop» για κρατικές υποκλοπές και «profiling»
«Κλοιός» για το Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τον Ντίλιαν – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να σπάσει τη σιωπή του για τις υποκλοπές
ΣΥΡΙΖΑ για Intellexa: Παρουσιαζόταν ως «one stop shop» για κρατικές υποκλοπές και «profiling»