Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την τέλεση εξορκισμών στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνισή τους στο γραφείο του εισαγγελέα. Η δίκη τους προσδιορίστηκε για τις 14 Νοεμβρίου, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι αποχώρησαν από πίσω πόρτα χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
Σύμφωνα με ΓΑΔΘ, ο ένας είναι ο εκπρόσωπος της θρησκευτικής οργάνωσης και ο άλλος ο «ιερέας».
Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε εγκαταστάσεις εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην περιοχή της Μηχανιώνας, όπου συμφωνα με αστυνονικες πηγές γινόταν πάλι εξορκισμός. Μάλιστα όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα νόμιμης λειτουργίας της οργάνωσης, ο 24χρονος δεν τα διέθετε.
Εντός του χώρου εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Ο 38χρονος προσήλθε στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη. Ένας εκ των συλληφθέντων μάλιστα δήλωσε ότι χαίρεται που αξιώθηκε να φυλακιστεί.
Προσερχόμενος στον εσαγγελέα, με χειροπέδες στα χέρια, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Δεν έκανα κάτι για να μετάνιωσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστω για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεια».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ