kakokairia plimmira
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή που επισημαίνεται με τον κόκκινο κύκλο αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα.

«Αναφερόμαστε βέβαια σε περιοχές που βρέχονται από τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους. Αυτές είναι η περιοχή της Χαλκιδικής, γενικότερα η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η περιοχή της Θεσσαλίας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας. Η περιοχή των Σποράδων και λίγο πιο νότια θα φτάσουν τα φαινόμενα μέχρι και την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Θα επηρεαστεί και ο νομός της Αττικής προς τις απογευματινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Καθώς θα πηγαίνουμε στις βραδινές ώρες και αύριο τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν και πάλι πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις. Θα δούμε και πάλι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ προς το μεσημέρι της αυριανής ημέρας θα δούμε τα φαινόμενα να μετατοπίζονται και πάλι πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό για να ολοκληρώσει πλέον τη δράση του αυτό το πολύ ισχυρό, γενικευμένο και ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας. Άρα λοιπόν από αύριο το απόγευμα και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλάμε για μία ουσιαστική βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας.

Κλείνοντας τόνισε πως το Σαββατοκύριακό θα «μυρίζει» καλοκαίρι χωρίς όμως τοπικά πάνω από ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας να λείπουν οι βροχές. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.

Πού θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα αναμένονται έως και σήμερα το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

Α. Για τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) έως τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) έως και τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Γ. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) έως και το βράδυ της Πέμπτης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυλωνιτου
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Η πρώην βουλευτής αποχαιρετά το κόμμα μετά από τρεις δεκαετίες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας πολιτικής διαδρομής
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Ηλιούπολη
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών
Πανεπιστημιακοί προειδοποιούν για τη διαρκή πίεση των Πανελλαδικών και ζητούν εκπαιδευτικές αλλαγές με επίκεντρο τον άνθρωπο
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών