kakokairia plimmira
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Πότε επιστρέφει το καλοκαίρι

Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή που επισημαίνεται με τον κόκκινο κύκλο αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα.

«Αναφερόμαστε βέβαια σε περιοχές που βρέχονται από τα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα του Αιγαίου Πελάγους. Αυτές είναι η περιοχή της Χαλκιδικής, γενικότερα η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η περιοχή της Θεσσαλίας. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα της Θεσσαλίας. Η περιοχή των Σποράδων και λίγο πιο νότια θα φτάσουν τα φαινόμενα μέχρι και την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια. Θα επηρεαστεί και ο νομός της Αττικής προς τις απογευματινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες», ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης.

Καθώς θα πηγαίνουμε στις βραδινές ώρες και αύριο τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν και πάλι πάνω από θαλάσσιες εκτάσεις. Θα δούμε και πάλι βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ προς το μεσημέρι της αυριανής ημέρας θα δούμε τα φαινόμενα να μετατοπίζονται και πάλι πάνω από τον ηπειρωτικό κορμό για να ολοκληρώσει πλέον τη δράση του αυτό το πολύ ισχυρό, γενικευμένο και ασυνήθιστο για την εποχή κύμα κακοκαιρίας. Άρα λοιπόν από αύριο το απόγευμα και στη συνέχεια θα μπορούμε να μιλάμε για μία ουσιαστική βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας.

Κλείνοντας τόνισε πως το Σαββατοκύριακό θα «μυρίζει» καλοκαίρι χωρίς όμως τοπικά πάνω από ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας να λείπουν οι βροχές. Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Κυριακή.

Πού θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα

Σύμφωνα όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα αναμένονται έως και σήμερα το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

Α. Για τα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) έως τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) έως και τις προμεσημβρινές ώρες σήμερα Πέμπτη.

Γ. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) έως και το βράδυ της Πέμπτης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος
Σ. Ζαχαράκη στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων: «Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων»
«Είναι στρατηγική επιλογή η ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή και περιφερειακό εκπαιδευτικό κόμβο»
Σ. Ζαχαράκη στην 111η Σύνοδο Πρυτάνεων: «Εντός του Απριλίου 120 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των Ιδρυμάτων»
πανο
Κλοπή πανό στο 89ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης: «Ο αγώνας για νέο σχολείο συνεχίζεται»
Ο Σύλλογος Γονέων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια και δηλώνει ότι θα αναρτηθεί νέο πανό – Η διεκδίκηση για σχολείο στη γειτονιά παραμένει ζωντανή
Κλοπή πανό στο 89ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης: «Ο αγώνας για νέο σχολείο συνεχίζεται»
ΑΣΕΠ, λογότυπο
ΑΣΕΠ 5Κ/2026: 336 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών χωρίς εξετάσεις – Οι αιτήσεις ξεκινούν μετά το Πάσχα
Η προκήρυξη τύπου «Κ» ανοίγει δρόμο για προσλήψεις χωρίς γραπτές εξετάσεις – Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με κοινωνικά και ακαδημαϊκά κριτήρια
ΑΣΕΠ 5Κ/2026: 336 μόνιμες θέσεις νοσηλευτών χωρίς εξετάσεις – Οι αιτήσεις ξεκινούν μετά το Πάσχα