bana-papaeuaggelou-ypourgeio-ygeias
Τι ανέφερε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στο in.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, εξέφρασε την προσωπική της άποψη για τον τρόπο που θα μπορούσε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Όπως ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου, παρατηρείται πως στις περισσότερες χώρες είναι πιθανό να μην καταστεί υποχρεωτική η μάσκα αλλά ούτε και τα self test στα σχολεία από Σεπτέμβρη.

"Βρισκόμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι και αυτό βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, πως το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει χωρίς την απαίτηση test ή μάσκας", ανέφερε η καθηγήτρια, όπως πληροφορεί ρεπορτάζ της Σοφίας Χρήστου, στο in.gr.

Όμως, ένα παιδί που θα εμφανίσει συμπτώματα οφείλει να παραμένει στο σπίτι και να απομονώνεται, κάτι που ανέκαθεν έκαναν οι μαθητές για την οποιαδήποτε άλλη μεταδοτική ασθένεια, όπως για παράδειγμα με την γρίπη.

Η καθηγήτρια τόνισε πως η άποψή της για το άνοιγμα των σχολείων διαμορφώνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης, υπενθυμίζοντας πως η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση και δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του ιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατριαρχης
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο
«Το έργο το οποίο επιτελείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το πανανθρώπινο αυτό έργο που ξεπερνά και τα σύνορα της Χριστιανοσύνης»
Συνάντηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριου Βαρθολομαίου Α’ με τον Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο