bana-papaeuaggelou-ypourgeio-ygeias
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ανέφερε η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα μέτρα προστασίας.

Μιλώντας στο in.gr η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, εξέφρασε την προσωπική της άποψη για τον τρόπο που θα μπορούσε να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Όπως ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου, παρατηρείται πως στις περισσότερες χώρες είναι πιθανό να μην καταστεί υποχρεωτική η μάσκα αλλά ούτε και τα self test στα σχολεία από Σεπτέμβρη.

"Βρισκόμαστε σε άλλη φάση της πανδημίας. Η γνώμη μου είναι και αυτό βλέπουμε ήδη να συμβαίνει στις περισσότερες χώρες, πως το άνοιγμα των σχολείων θα πρέπει να γίνει χωρίς την απαίτηση test ή μάσκας", ανέφερε η καθηγήτρια, όπως πληροφορεί ρεπορτάζ της Σοφίας Χρήστου, στο in.gr.

Όμως, ένα παιδί που θα εμφανίσει συμπτώματα οφείλει να παραμένει στο σπίτι και να απομονώνεται, κάτι που ανέκαθεν έκαναν οι μαθητές για την οποιαδήποτε άλλη μεταδοτική ασθένεια, όπως για παράδειγμα με την γρίπη.

Η καθηγήτρια τόνισε πως η άποψή της για το άνοιγμα των σχολείων διαμορφώνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης, υπενθυμίζοντας πως η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση και δεν αποκλείεται το φθινόπωρο να υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του ιού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα