εμβόλιο Pfizer
Το νέο εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο και θα χορηγείται σε άτομα άνω των 12 ετών

Την έγκριση της ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά των υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5 της μετάλλαξης Όμικρον για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών ζήτησε από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) η Pfizer-BioNTech.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τη φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού ενάντια στις κυρίαρχες υποπαραλλαγές, γράφει το CNBC, καθώς αναμένεται νέο κύμα μολύνσεων δεδομένου ότι εξασθενεί η ανοσία από τον μέχρι τώρα εμβολιασμό και παράλληλα χαλάει ο καιρός και ο κόσμος θα κλειστεί πάλι σε εσωτερικούς χώρους.

Τα νέα εμβόλια θα στοχεύουν τόσο το αρχικό στέλεχος του ιού όσο και την Όμικρον, και οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα παράσχουν μεγαλύτερη προστασία απέναντι στη λοίμωξη αλλά και την ήπια ασθένεια.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα αναπτύχθηκαν για να αντιμετωπίσουν τον ιό που πρωτοεμφανίστηκε στη Γιουχάν της Κίνας. Αν και εξακολουθούν να αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση, εντούτοις δεν παρέχουν ουσιαστική προστασία έναντι της λοίμωξης και της ήπιας συμπτωματολογίας.

Ο δρ Aσίς Τζα, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του Covid, δήλωσε ότι οι νέες δόσεις θα είναι διαθέσιμες στο κοινό έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα