Εμβόλιο κορονοϊού
Τι ισχύει μέχρι τώρα για τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστή η διενέργεια ερευνών για την δημιουργία επικαιροποιημένων εμβολίων που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες παραλλαγές του κορονοϊού. Προς στιγμήν, εντούτοις, δεν υπάρχει κάποιο ορισμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε αυτά θα είναι διαθέσιμα, αφήνοντας ανοιχτό τον χώρο για εμφάνιση άλλων στελεχών του ιού στο μεσοδιάστημα.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στο ΣΚΑΪ: "Η Moderna και η Pfizer είναι σε μία διπλή διαδικασία. Διαθέτουν εμβόλια που βρίσκονται στο τελικό στάδιο για τη μετάλλαξη Όμικρον και έχουν όμως και ακόμα πιο επικαιροποιημένα, που είναι οι κυρίαρχες υπομεταλλάξεις 4 και 5. Από εκεί και πέρα είναι εγκριτικές διαδικασίες και φάκελοι που πρέπει να κατατεθούν. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα σύντομα να έχουμε αυτά τα εμβόλια εντός το έτους".

Μετά, λοιπόν, την έγκριση των εμβολίων, σειρά έχει η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού για να αποφασισθεί ποια θα είναι η πορεία της διαδικασίας. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι πιθανή η απουσία ηλικιακού περιορισμού, ώστε ο κάθε πολίτης να έχει την δυνατότητα να εμβολιαστεί όποτε το επιθυμεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros33.jpg
«Σαν κατσαβίδι στο πρόσωπο»: Ο πόνος της νευραλγίας τριδύμου
Δύο ανθρώπινες μαρτυρίες φωτίζουν μία από τις πιο επώδυνες παθήσεις της ιατρικής, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε σκοτεινές σκέψεις απόγνωσης
«Σαν κατσαβίδι στο πρόσωπο»: Ο πόνος της νευραλγίας τριδύμου
αμφιθεατρο
ΠΟΣΔΕΠ: Πρωτιά της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ στο 17ο Συνέδριο και συγκρότηση νέου προεδρείου
Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το πρόγραμμα δράσης 2026–2028 με αιχμή τη στήριξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου
ΠΟΣΔΕΠ: Πρωτιά της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ στο 17ο Συνέδριο και συγκρότηση νέου προεδρείου