Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό για την Ελίνα Τζένγκο - Τρίτη στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα!
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Ελληνίδα αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, φέρνοντας μια ακόμα τεράστια επιτυχία στη χώρα μας

Μία απίστευτη εμφάνιση, που της έδωσε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης έκανε η Ελίνα Τζένγκο στον τελικό του ακοντισμού στο Μόναχο!

Η σπουδαία πρωταθλήτρια, έκανε στην δεύτερη βολή ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ στα 65,81μ. (είχε 65,40μ. από φέτος) και κλείδωσε εκεί το χρυσό μετάλλιο, καθώς κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες (αρκετή βροχή) καμία δεν κατάφερε να την πλησιάσει!

Η διαφορά της ήταν τρία μέτρα από την δεύτερη, στην πιο άνετη νίκη που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στον ακοντισμό γυναικών, σε μεγάλη διοργάνωση.

H Τζένγκο σε ηλικία 19 ετών και 350 ημερών έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό και η νεότερη χρυσή μεταλλιούχος της Ελλάδας σε μεγάλη διοργάνωση!

Η Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002. Oι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Τρίτη στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Ελλάδα

Η Ελλάδα φιγουράρει στην τρίτη θέση του πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του Μονάχου, μία μέρα πριν την ολοκλήρωσή του.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται πίσω μόνο από τη διοργανώτρια Γερμανία με 5 χρυσά 7 αργυρά και 2 χάλκινα και τη Μ. Βρετανία με 5 χρυσά, 5 αργυρά και 8 χάλκινα.

Η πρώτη 8αδα στα μετάλλια μετά την 6η ημέρα (χρυσό-αργυρό-χάλκινο-σύνολο)

1. Γερμανία 5-7-2-14
2. Μ. Βρετανία 5-5-8-18
3. ΕΛΛΑΔΑ 4-1-0-5
4. Ολλανδία 4-0-2-6
5. Ισπανία 3-3-3
6. Νορβηγία 3-0-2-5
7. Πολωνία 2-5-4-11
8. Ιταλία 2-2-5-9

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA
Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Άρτας: «Οι εξετάσεις ενισχύουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό»
«Όχι στα σχολεία πολλών ταχυτήτων» – Αντιδράσεις εκπαιδευτικών στην Άρτα για τις εξετάσεις PISA