Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβάλλονται προς τη ΔΥΠΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα σε δεσμευτική προθεσμία.

220.000 επιταγές θεάματος χειμερινής περιόδου 2022-2023 θα χορηγήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ) σε μισθωτούς δικαιούχους. Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Τα εισιτήρια για θέατρα που θα χορηγηθούν αφορούν επιδότηση της τάξης των 15 και 12 ευρώ, για παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως.

 

Δικαιούχοι του προγράμματος επιταγών θεάματος περιόδου 2022-2023 ορίζονται:

α) Ασφαλισμένοι που συγκεντρώνουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ.

β) Ανεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 4 μηνών.

Βέβαια, οι επιταγές χορηγούνται και στα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 3 ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα, καθώς και οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 220.000 ανάλογα με τον αριθμό των επιχειρηματιών – παρόχων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων.

Η επιταγή θεάματος θα έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο και οι κάτοχοί τους θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα από το μητρώο παρόχων τις θεατρικές παραστάσεις που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ως πάροχοι θεατρικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν προγραμματίσει παραστάσεις κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Θα προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων για τους δικαιούχους – ωφελουμένους του προγράμματος, εφόσον προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που ορίζονται σε δημόσια πρόσκληση, η οποία αναμένεται να βγει μέσα στον μήνα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβάλλονται προς τη ΔΥΠΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα σε δεσμευτική προθεσμία. Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και μοριοδότηση με βάση το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα. Για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα έως 10.000 ευρώ λαμβάνουν 30 μόρια.

Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ 20 μόρια και για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ 10 μόρια.

Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Όλα τα πτυχία δεκτά για το Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kerameos
Σήμερα Τετάρτη στις 1 μμ εκδικάζεται η νέα Αγωγή της Ν. Κεραμέως
Αγωγή Κεραμέως σε ΑΔΕΔΥ: Εκδικάζεται Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 13:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών στην Ευελπίδων στο κτίριο 5 στην αίθουσα 1.
Σήμερα Τετάρτη στις 1 μμ εκδικάζεται η νέα Αγωγή της Ν. Κεραμέως
παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικού
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού: «Δωράκι» μια αγωγή κι ένα μπάχαλο από την κ.Κεραμέως
Στη φωτογραφία ένα από τα όμορφα, αγνά δώρα των μαθητών στους δασκάλους τους. Η Υπουργός Παιδείας πάλι τους «τιμά» με αγωγές, αυταρχισμό και...
Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού: «Δωράκι» μια αγωγή κι ένα μπάχαλο από την κ.Κεραμέως