ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ): 220.000 επιταγές θεάματος σε ανέργους και εργαζομένους - Οι δικαιούχοι
Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβάλλονται προς τη ΔΥΠΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα σε δεσμευτική προθεσμία.

220.000 επιταγές θεάματος χειμερινής περιόδου 2022-2023 θα χορηγήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ) σε μισθωτούς δικαιούχους. Αυτό ορίζει απόφαση που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Τα εισιτήρια για θέατρα που θα χορηγηθούν αφορούν επιδότηση της τάξης των 15 και 12 ευρώ, για παραστάσεις ενηλίκων και παιδιών αντιστοίχως.

 

Δικαιούχοι του προγράμματος επιταγών θεάματος περιόδου 2022-2023 ορίζονται:

α) Ασφαλισμένοι που συγκεντρώνουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες από την ασφάλισή τους στον eΕΦΚΑ λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου με εισφορές υπέρ των συνεισπραττόμενων κλάδων της ΔΥΠΑ.

β) Ανεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον 4 μηνών.

Βέβαια, οι επιταγές χορηγούνται και στα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 3 ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα, καθώς και οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο σε 220.000 ανάλογα με τον αριθμό των επιχειρηματιών – παρόχων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των προσφερομένων ανά πάροχο θέσεων.

Η επιταγή θεάματος θα έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο και οι κάτοχοί τους θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα από το μητρώο παρόχων τις θεατρικές παραστάσεις που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ως πάροχοι θεατρικές επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν προγραμματίσει παραστάσεις κατά τη χειμερινή περίοδο 2022-2023.

Θα προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων για τους δικαιούχους – ωφελουμένους του προγράμματος, εφόσον προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που ορίζονται σε δημόσια πρόσκληση, η οποία αναμένεται να βγει μέσα στον μήνα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβάλλονται προς τη ΔΥΠΑ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσα σε δεσμευτική προθεσμία. Στη συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των αιτήσεων και μοριοδότηση με βάση το πραγματικό δηλωθέν εισόδημα. Για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα έως 10.000 ευρώ λαμβάνουν 30 μόρια.

Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ 20 μόρια και για πραγματικό δηλωθέν εισόδημα από 20.001 έως 30.000 ευρώ 10 μόρια.

Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;