«Ντου» των ΜΑΤ σε Δομή προσφύγων στον Ελαιών: Άγριος ξυλοδαρμός προσφύγων (Video)
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έφοδος των ΜΑΤ για εκκένωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα

«Ντου» στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα έκαναν οι αστυνομικές αρχές το πρωί της Πέμπτης.

Αστυνομικοί εισέβαλαν στον προσφυγικό καταυλισμό, λίγο πριν τις 5:00 το πρωί, επιχειρώντας την εκκένωση της δομής προκειμένου να κλείσει.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, οι άνδρες των ΜΑΤ αφαίρεσαν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι εναπομείναντες πρόσφυγες στις πύλες και στη συνέχεια πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν.

Σύμφωνα με το Solidarity With Migrants, τα ΜΑΤ κλώτσησαν μετανάστες και μετανάστριες που κάθονταν μπροστά από την πύλη της δομής, ενώ στη συνέχεια η επιχείρηση καταστολής συνεχίστηκε μέσα στο camp, όπου ακολούθησαν επεισόδια, πετροπόλεμος και κυνηγητό.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν ακόμα εκεί αγωνίζονται για την παραμονή τους στο καμπ. Λένε «όχι» σε έναν δεύτερο «ξεριζωμό» τους, ζητούν να παραμείνουν στη δομή μέχρι να εξασφαλιστεί στέγη σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να μην μεταφερθούν οριστικά σε καμπ της ενδοχώρας, καθώς και να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζόμενων που τους παρείχαν μέχρι πρόσφατα ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες.

«Το αποτέλεσμα της επιχείρησης, παρά την κινητοποίηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, ήταν απλώς η μεταφορά 30 μεταναστών που ''πείστηκαν'' να μετακινηθούν σε άλλα camps, στη συγκεκριμένη περίπτωση στο camp του Σχιστού. Η ''συναίνεση'' αυτών των περίπου 30 ατόμων, που χρησιμοποιείται, κατά πάγια τακτική της διοίκησης και του Υπουργείου, ως μοχλός πίεσης, διαίρεσης και καταστολής του μπλοκ των μεταναστριών που αγωνίζεται,  αποσπάστηκε μετά από σωρεία απειλών και ψεμάτων από την διοίκηση του camp, σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας και χωρίς καμία γραπτή εγγύηση για το πού ακριβώς  οι μετανάστριες τελικά θα μετακινηθούν» αναφέρει το Solidarity With Migrants. 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio-meth
«Φτάνει πια με την κατάρρευση του ΕΣΥ!»: Διαμαρτυρία συνταξιούχων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
«Ατέλειωτες ώρες αναμονής και πανάκριβα φάρμακα»: Οι συνταξιούχοι λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της υγείας
«Φτάνει πια με την κατάρρευση του ΕΣΥ!»: Διαμαρτυρία συνταξιούχων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
google search
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών - Πίνακες 2026: Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα
Νέα λειτουργία της Google: Πώς θα έρχονται όλες οι κρίσιμες πληροφορίες για τους πίνακες εκπαιδευτικών στο χέρι σας και στο κινητό σας έγκυρα και...
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών - Πίνακες 2026: Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ – ΠΜΣ "Εφαρμοσμένη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική": Διαμορφώνοντας το Δημόσιο του Αύριο
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Η οικονομική διάσταση του ρόλου του κράτους στην ευημερία του πολίτη.
ΠΑΠΕΙ – ΠΜΣ "Εφαρμοσμένη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική": Διαμορφώνοντας το Δημόσιο του Αύριο
194211-fakeloi-dhmosio1414583584.jpg
e-Peitharxika: Νέα ΚΥΑ φέρνει σαρωτικές αλλαγές και αυστηρές προθεσμίες στο Δημόσιο
Ψηφιακό «κόσκινο» για τις πειθαρχικές υποθέσεις στο Δημόσιο: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ για το e-Peitharxika
e-Peitharxika: Νέα ΚΥΑ φέρνει σαρωτικές αλλαγές και αυστηρές προθεσμίες στο Δημόσιο