τρίτη δόση εμβολίο emvolio.gov.gr
Το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παράγει μακροπρόθεσμη προστασία ενάντια σε ολόκληρη την «οικογένεια» των παραλλαγών της Όμικρον

Στο προσκήνιο βρίσκεται η ανάσχεση των δύο άκρως μεταδοτικών υποπαραλλαγών της Όμικρον BA.4 και BA.5, αφού ανακοινώθηκε πως η Μεγάλη Βρετανία είναι η πρώτη χώρα που έδωσε το «πράσινο φως» το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna, το οποίο εστιάζει στο αρχικό στέλεχος του ιού της COVID-19 και στην παραλλαγή Όμικρον που εμφανίστηκε το χειμώνα.

Η απόφαση της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) της Βρετανίας αξιοποίησε δεδομένα κλινικών δοκιμών που έδειξαν ότι η αναμνηστική δόση προσφέρει «μια ισχυρή ανοσοαπόκριση» τόσο κατά της παραλλαγής Όμικρον όσο και του αρχικού στελέχους του ιού του 2020, όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Τον Ιούνιο φαινόταν πως η ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου της Moderna, που σχεδιάστηκε για να στοχεύει την παραλλαγή Όμικρον, δημιουργεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι των δύο υποπαραλλαγών BA.4 και BA.5. Η φαρμακευτική είχε δηλώσει ότι τα δεδομένα στις δοκιμές έδειξαν πως όταν χορηγήθηκε ως τέταρτη δόση, το επικαιροποιημένο εμβόλιο δημιούργησε οκταπλάσια ποσότητα αντισωμάτων εξουδετέρωσης του ιού έναντι της Όμικρον.

Αν και το εμβόλιο προκάλεσε ασθενέστερη ανταπόκριση κατά των BA.4 και BA.5 από ό,τι κατά της υποπαραλλαγής BA.1, τα δεδομένα δείχνουν ότι το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παράγει μακροπρόθεσμη προστασία ενάντια σε ολόκληρη την "οικογένεια" των παραλλαγών της Όμικρον.

Η βρετανική επιτροπή ανέφερε επίσης μια προκαταρκτική ανάλυση η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο προκαλεί σημαντική ανοσολογική απόκριση έναντι των κυρίαρχων επί του παρόντος παραλλαγών της Όμικρον, BA.4 και BA.5.

Σύμφωνα με τη Moderna, οι συμμετέχοντες στη δοκιμή που έλαβαν το αναμνηστικό είχαν επίπεδα αντισωμάτων έναντι αυτών των υποπαραλλαγών 1,69 φορές υψηλότερα από εκείνους που έλαβαν το αρχικό αναμνηστικό εμβόλιο.

Τα επόμενα βήματα

Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Βρετανίας αναμένεται πλέον να εκδώσει σύσταση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα διανεμηθεί το εμβόλιο στη χώρα.Το εμβόλιο της Moderna έχει πάρει έγκριση για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να επικεντρώσει το πρόγραμμα αναμνηστικών εμβολιασμών σε άτομα άνω των 50 ετών και σε ευπαθείς ομάδες.

Αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων εκτιμούν πως τα νέα εμβόλια θα εγκριθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορονοϊό θα γίνει σε δυο φάσεις, που θα ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους. Δηλαδή, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5.

Εδώ μπορείτε να βρείτε αγγελίες καθηγητών/καθηγητριών που ενδιαφέρονται για αμοιβαία μετάθεση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για μια αμοιβαία μετάθεση. Ο/Η καθηγητής/καθηγήτρια πρέπει να είναι της ίδιας ειδικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των αμοιβαίων μεταθέσεων σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την επίσημη διαδικασία των αμοιβαίων μεταθέσεων από το Υπουργείο Παιδείας. Η εφαρμογή αυτή δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν μία καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους. Η alfavita.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τη συνεννόηση μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα