Η νοθεία των καυσίμων ως βασικός παράγοντας βλαβών στα αυτοκίνητα
Μεγάλη η αύξηση των περιπτώσεων νοθείας των καυσίμων, με αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές στα οχήματα.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα καλεί το κράτος να «ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα της νοθείας» στα καύσιμα, αφού η ζημιά που θα προκαλέσει σε ένα όχημα μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 1.000 ευρώ.

«Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν σταθερά το δικό τους πρατήριο. Φθηνή βενζίνη δεν υπάρχει», ανέφερε η κ. Ζάγκα και τόνισε ότι είναι σημαντικό οι οδηγοί να κρατούν τις αποδείξεις ώστε με το που εμφανίζει πρόβλημα το αυτοκίνητο, να καλούν τόσο την αστυνομία όσο και τη γραμμή 1520 για να καταγγείλουν τη νοθεία.

Τα συνεργεία, πλέον, γεμίζουν με χαλασμένα αυτοκίνητα από νοθευμένα καύσιμα, με τον τεχνικό σύμβουλο αυτοκινήτων, Ιορδάνη Παππά, να εξηγεί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι συνηθέστερες βλάβες εμφανίζονται σε αντλία βενζίνης, ρεζερβουάρ, μπεκ ακόμα και στον ίδιο τον κινητήρα.

Από τη μεριά του, ο μηχανικός αυτοκινήτων, Άρης Γεωργάλης, τόνισε ότι την πρώτη φορά που θα μπει νοθευμένο καύσιμο στο αυτοκίνητο, μπορεί να παρουσιαστούν συμπτώματα που θα εξασθενήσουν όσο το αυτοκίνητο κινείται, αλλά τη δεύτερη φορά μπορεί να χαλάσει τελείως.

Ενδεικτικά, το κόστος βλάβης στα οχήματα που κινούνται με βενζίνη ξεκινά από τα 500 ευρώ ενώ σε αυτά που κινούνται με πετρέλαιο, μπορεί να φτάσουν και τα 5.000 ευρώ. «Το αμάξι αρχίζει να χάνει τις στροφές του, δεν ακούει στο γκάζι, ανάβει λαμπάκι», σημειώνει ο τεχνικός σύμβουλος αυτοκινήτων.


Πηγή: pelop.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Ποια είναι η θέση των Πανεπιστημιακών για τη δημιουργία νέου Υπουργείου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Η ανακοίνωση της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης ΔΤ ΚΙΠΑΝ 
Ποια είναι η θέση των Πανεπιστημιακών για τη δημιουργία νέου Υπουργείου Έρευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Διοίκηση στην εκπαίδευση
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
Όταν η διοίκηση δεν είναι απλώς «τίτλος», αλλά ο παράγοντας που καθορίζει το κλίμα, τις σχέσεις και τελικά τη μάθηση μέσα στο σχολείο.
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
seismos
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα, αλλά και την Πάτρα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην εκτίμησή του.
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική