σούπερ μάρκετ, super market, αγορά, οικονομία, μαναβική, ψυγεία καταναλωτισμός, υπάλληλος
Νέο κύμα ακρίβειας αναμένεται από τον Σεπτέμβριο

Η ακρίβεια συνεχίζει να επιβαρύνει τους πολίτες και πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι από τον επόμενο μήνα έρχεται ένα νέο κύμα σε ευρείας κατανάλωσης προϊόντα.

Ποσοστά με τις αυξήσεις που θα έρθουν από Σεπτέμβριο έδωσε η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του OPEN TV.

  • κρουασάν, τσουρέκια και κέικ έως 20%
  • τυριά έως 12%
  • σαπούνια και υγρά πιάτων έως 9%
  • ζυμαρικά έως 8%
  • καθαριστικά και μαλακτικά ρούχων έως 8%
  • ρύζι έως 5%
  • βούτυρο έως 5%

Όπως επισημάνθηκε όλα είναι βασικά προϊόντα για κάθε νοικοκυριό.

Εκείνο πάντως που προβληματίζει είναι τι θα συμβεί με τα γαλακτοκομικά, αφού παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις.

H εγχώρια παραγωγή γάλακτος εμφανίζεται φέτος μειωμένη καθώς λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών, πολλά ζώα υποσιτίζονται ενώ άλλα οδηγούνται σε σφαγή από τους κτηνοτρόφους, στην προσπάθειά τους να μειώσουν τη ζημιά.

Η ακρίβεια πάντως, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δεν σταμάτησε να καλπάζει και τον Ιούλιο.  Συγκεκριμένα, άνοδο και μάλιστα διψήφια παρατηρήθηκε σε ψωμί – δημητριακά με 16,7%, κρέατα 16,7%, γαλακτοκομικά 16,4%, έλαια – λίπη με 27,3% και λαχανικά με 13,4%.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβια
Σχολεία υπό πίεση στην Ανατ. Θεσσαλονίκη: «Προβλήματα, αυθαίρετες μετακινήσεις και στοχοποίηση εκπαιδευτικών»
Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Τέλος στον αυταρχισμό που υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση
Σχολεία υπό πίεση στην Ανατ. Θεσσαλονίκη: «Προβλήματα, αυθαίρετες μετακινήσεις και στοχοποίηση εκπαιδευτικών»