dianomeis
Dimitris Kapantais / SOOC
Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι διανομείς φαγητού ενώ η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα ακόμα κύμα καύσωνα - Δικαστής στην Ιταλία διέταξε να δοθεί σε ποδηλάτη-διανομέα θερμός για κρύο νερό, ηλεκτρολύτες και αντιηλιακό

Καθώς η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα ακόμα κύμα καύσωνα, μια ομάδα εργαζομένων δεν έχει άλλη επιλογή από το να εργαστεί μέσα στη ζέστη: οι διανομείς που γυρνούν στους δρόμους της πόλης μεταφέροντας παραγγελίες φαγητού.

«Κάνει ζέστη, κάποιες φορές κάνει πραγματικά ζέστη. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Ο Θεός είναι υπεύθυνος για τον καιρό», δήλωσε ο Τζενάρο Γκουαρατσίνο, 47 ετών, που διανέμει φαγητό με το σκούτερ του στην Νάπολη, για την εταιρία Glovo.

Οι θερμοκρασίες αναμένονταν να φθάσουν σήμερα τους 34-38 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ευρώπη.

Ωστόσο οι εργασιακές πρακτικές, όπως το να προσφέρεται κρύο νερό, σκιά και παραπάνω διαλείμματα επί πληρωμή δεν έχουν υιοθετηθεί ή εφαρμοστεί από όλους, με την αγορά διανομής γευμάτων να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εργάζονται με καθεστώς αυτοαπασχολούμενου.

Τον Ιούλιο, ο δήμαρχος του Παλέρμο στη Σικελία υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία στα άλογα που μεταφέρουν τουρίστες θα δίνονται τουλάχιστον 10 λίτρα νερού ανά ημέρα και θα σταματούν οι περιηγήσεις όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Με τη στήριξη εργατικού συνδικάτου, ο Γκαετάνο Ρούσο που με το ποδήλατό του διανέμει παραγγελίες φαγητού για την εταιρία Glovo, στράφηκε στη δικαιοσύνη ζητώντας αντίστοιχη αντιμετώπιση.

«Κοστίζω λιγότερο από ένα άλογο;», φέρεται να δήλωσε ο Ρούσο σε ανακοίνωση του ιταλικού συνδικάτου Nidil CGIL, που εκπροσωπεί εργαζομένους με ευέλικτες μορφές εργασίας. Μετά την προσφυγή, δικαστής έδωσε εντολή στις 3 Αυγούστου να δοθεί στον ποδηλάτη-διανομέα ένα θερμός για κρύο νερό, ηλεκτρολύτες και αντιηλιακό.

Εργατολόγοι υποστηρίζουν ότι τα ατυχήματα είναι πιο συχνά σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι υπερβολικά ζεστές ημέρες που αυξάνουν το κίνδυνο θερμοπληξίας γίνονται όλο και πιο συχνές λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στη Γη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς