Thumbnail
Η ώρα έναρξης εισόδου επισκεπτών (με ελεύθερη είσοδο) είναι στις 20:00 και η ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών στις 23:30

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα υποδεχθεί την ωραιότερη πανσέληνο του χρόνου με ελεύθερη είσοδο από τις 20:00 έως τις 23:30. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να κάνουν μια νυχτερινή περιήγηση στις αίθουσες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.

Η φετινή δράση του Μουσείου είναι αφιερωμένη στα μυστικά της αρχαιότητας. Από τις 20:30 και εξής, οι ματιές και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μονίμων και των περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στο χρόνο, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι ακόλουθοι αφηγητές:

• Δρ ‘Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτη, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: Επιστροφή στην πατρίδα. Ιστορίες επαναπατρισμού αρχαιοτήτων (Αίθ. 13), ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• Δρ Μανόλης Πετράκης, αρχαιολόγος: Μια νύχτα στην Ελευσίνα (Αιθ. 15). Ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• Δρ Δέσποινα Ιγνατιάδου, προϊσταμένη Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: ‘Αρτεμις. Από την παρθένα κυνηγό των Ελλήνων μέχρι την Εφεσία θεά της Ιωνίας (Αίθ. 21). Ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• Δρ Βάντα Παπαευθυμίου, επιμελήτρια Τμήματος Συλλογής Έργων Γλυπτικής: Πάνας, ο θεός των βουνών και των κοπαδιών (Αίθ. 34). Ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• ‘Αννα Ιακωβίδου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος και Λάμπρος Μπερούκας, μηχανικός Η/Υ: Τα μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων (Αιθ. 38), Ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• Δρ Δήμητρα Κρίγκα, αρχαιολόγος: Η πόλη στη σκιά του ηφαιστείου. Ακρωτήρι Σαντορίνης (Αίθ. 48). Ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• Δρ Γεώργιος Καββαδίας, προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Αγγείων, Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας: Νυχτερινές ιστορίες πολέμου (Αίθ. 55). Ώρες έναρξης αφηγήσεων: 20:30 και 21:30.

• Δρ Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, επιμελητής Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: Ιστορικός περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. ‘Αγνωστα περιστατικά και εμβληματικές στιγμές της Ιστορίας. Σημείο συνάντησης στη μαρμάρινη σκάλα της πρόσοψης του Μουσείου. Ώρα έναρξης: 21:00.

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης εισόδου επισκεπτών (με ελεύθερη είσοδο) είναι στις 20:00 και η ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών στις 23:30. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι επισκέψιμοι έως τις 23:45.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά: «Η ΝΔ θέλει να “στερεώσει” τα σκάνδαλα και τις παθογένειες»
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να θεσμοποιήσει τις ολέθριες επιλογές της, υπονομεύοντας την παιδεία, το περιβάλλον και τη λογοδοσία των στελεχών της.
Νέα Αριστερά: «Η ΝΔ θέλει να “στερεώσει” τα σκάνδαλα και τις παθογένειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
LIVE – Μαρινάκης για Αναθεώρηση: «Τα κόμματα αντιμέτωπα με την ιστορία» – Τέλος στη μονιμότητα χωρίς αξιολόγηση
Live η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη – «Κάποιοι θα ξεβολευτούν» προειδοποιεί το Μαξίμου
LIVE – Μαρινάκης για Αναθεώρηση: «Τα κόμματα αντιμέτωπα με την ιστορία» – Τέλος στη μονιμότητα χωρίς αξιολόγηση